Sport

Fityiszt mutattak Donald Trumpnak himnusz-ügyben

Az utóbbi hetekben nagy port kavaró NFL-es (és már NBA-s) tiltakozás hullám természetesen hamar elért az USA elnökéhez, Donald Trumphoz. A populista politikus is beleállt a témába, nemrég azt mondta, aki letérdel a meccsek előtt, azt ki kell rúgni a fenébe.

Donald Trump: Tüntessétek el a szemétládákat!
Az amerikai elnök visszaszólt az őket támadó NFL-játékosoknak, de odaszúrt egyet a kosárlabdázónak is, aki nem látogatta meg a Fehér Házban.

Ez olaj volt a tűzre, azóta tömegek csatlakoztak az amerikai focisták (és kosarasok) akciójához, és most már nemzeti ügy lett a dologból.

Az NFL viszont most döntött, és a liga főnöke, Roger Goodell bejelentette, nem enged a nyomásnak, nem fogják megbüntetni azokat a játékosokat, akik nem állják végig a meccsek előtti procedúrát.

Abban hiszünk, hogy mindenkinek állnia kellene a himnuszunk alatt, ez fontos lenne. Szeretnénk, hogy állják végig, továbbra is bátorítani fogjuk őket, hogy tegyenek így, de nem fogunk senkit megbüntetni azért, mert nem ért velünk egyet

mondta Goodell szerdán az NFL-tulajdonosok tanácskozásának második napján. Goodell elmondta, abbahagyná a politikát, és szeretné, ha ismét a játékon lenne a hangsúly.

Több sem kellett a Twitter-király Donald Trumptól, azonnal csiripelt egyet a bejelentés után.

Az NFL úgy döntött, hogy nem teszi kötelezővé, hogy a játékosok álljanak a himnusz alatt. Ezzel megszégyenítik ezt a fantasztikus országot

– írta. Később hozzátette, túl sok a duma, kevés a tett, álljon fel mindenki!

Goodell azt mondta, jelenleg nagyjából a játékosok fele protestál így, és azon vannak, hogy ez a szám nullára redukálódjon.

A protestálás már Európába is elért: Dárdai Pál csapata, a Hertha Berlin a Schalke elleni meccs előtt elsőként térdelt le a meccse előtt. Dárdaiék azt azzal magyarázták, hogy így szerették volna felhívni a figyelmet a tolerancia és a sokszínűség fontosságára.

Megszólaltak Dárdaiék, miért térdeltek le a meccs előtt
A Hertha Berlin üzent szombaton. Most elmondták, miért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik