Sport

Horrorsérüléssel indult a szezon az NBA-ben – videó (18+)

Magyar idő szerint szerdán hajnalban elrajtolt az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság alapszakasza (beharangozónk ITT), és sajnos már az első meccs 5. percében történt egy nagyon súlyos sérülés. Gordon Hayward, a Boston Celtics egyik nyári szerzeménye ugrott fel egy alley-oop passzért, amikor a levegőben ütközött LeBron Jamesszel.

Csak erős idegzetűek nézzék meg a videót:

Hayward elveszítette az egyensúlyát, nagyon rosszul fogott padlót, aláfordult a bal bokája, amire a teljes testsúlyával ránehezedett. A vizsgálatok kimutatták, hogy eltört a bal bkája és a sípcsontja, még szerdán megműtik.

A játékostársak reakcióján is látszott, hogy komoly baj, majd, többen is Hayward hogyléta felől érdeklődtek. Amikor aztán hordágyon vitték le a pályáról, akkor a clevelandi közönség felállva tapsolt neki.

A mérkőzést az előző szezon nagydöntőse, a Cleveland Cavaliers nyerte végül 102-99-re.

Volt egy bajnokverés is. A Golden State Warriors fogadta a nyáron tovább erősödő Houston Rockets csapatát, a címvédő sokáig vezetett is, azonban a vendégek 34-20-ra nyerték az utolsó negyedet, a meccset pedig 122-121-re. James Harden 27 pontig jutott a vendégeknél.

Eredmény – NBA, alapszakasz

Cleveland Cavaliers – Boston Celtics 102-99

Golden State Warriors – Houston Rockest 121-122

Fotó: Europress/AFP/Gregory Shamus

Ajánlott videó

Olvasói sztorik