Sport

Európa Kupa: a Szolnok és a Körmend is csoportkörbe jutott

Bejutott a kosárlabda Európa Kupa főtáblájára a Szolnok annak ellenére, hogy 75-73-ra kikapott a svéd Södertälje Kings vendégeként szerda este. A kvalifikáció nyitókörében a török Trabzonsport búcsúztató magyar együttes egy hete ugyanis 86-63-ra verte a svédeket.

Az előzetesen formalitásnak tűnő visszavágón jól kezdett a Szolnok, majd eredményes támadójátékkal a folytatásban sokáig biztosan tartotta maga mögött a házigazdákat. A svéd együttes azonban a záró negyedben kihasználta a szolnokiak hullámvölgyét: előbb kiegyenlített, majd fordulatos végjátékot követően megnyerte a meccset.

Eközben a Körmend 73-72-re nyert a román Steaua Bucuresti vendégeként a férfi kosárlabda Európa Kupa-selejtező második fordulójának visszavágóján, így kettős győzelemmel továbbjutott a csoportkörbe. A kvalifikáció nyitókörében a svéd Borast búcsúztató együttesünk az első mérkőzésen 91-75-re verte odahaza a Steauát.

A visszavágón kiegyenlített első negyedet követően a Körmend a második felvonást tizenegy ponttal nyerte meg, így meglépett a házigazdáktól. A román bajnoki ezüstérmes és kupaelődöntős csapatnak azonban a záró felvonásban eredményes támadójátékkal még a győzelemre is esélye volt, de a végjátékban az idegek harcát a vasiak bírták jobban.

A két csapat előtt egy órával korábban a Szombathely is kvalifikálta magát a csoportkörbe, így

a 32 csapatos Európa Kupában három magyar klub is szerepel majd.

Eredmények – Európa Kupa, selejtező, 2. forduló, visszavágó:

Södertälje Kings (svéd)-Szolnoki Olaj KK 75-73 (7-17, 17-19, 24-23, 27-14)
Továbbjutott: Szolnoki Olaj, 159-138-as összesítéssel.

Steaua Bucuresti (román)-Egis Körmend 72-73 (15-16, 10-21, 15-16, 32-20)
Továbbjutott: az Egis Körmend, kettős győzelemmel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik