Sport

Megrepedt a hokis lépe, a szurkolók segítettek rajta

Az Avangard Omszk kedden délután csapott össze az orosz központú jégkorongbajnokság (KHL) aktuális mérkőzésén, ám az eredmény helyett másért kellett izgulniuk a hazaiaknak. Történt ugyanis, hogy Nyikolaj Lemtyugov, az oroszok csatára az első harmadban a jégen maradt egy ütközést követően. A 31 éves csatárt azonnal kórházba szállították, ahol kiderült, hogy megrepedt a lépe, amelyet ezért rögtön el kellett távolítani.

A szibériai klub azonnal felkérte a szurkolóit, hogy az azonos vércsoportú drukkerek adjanak vért a műtéthez, ha tudnak. A hűséges rajongókban pedig nem kellett csalódniuk az omszkiaknak, sorban jöttek a véradó fanatikusok. Az Omszk közösségi oldalán is megjelent egy fotó, melyen a klubelnök és több szurkoló megérkezik a klinikához.

Az Avangard azóta közölte, hogy a játékos továbbra is az intenzív osztályon van, de stabil az állapota, és nem léptek fel komplikációk. A mérkőzést egyébként 4-3-ra elveszítették a szibériaiak, de így is másodikok a KHL keleti főcsoportjában, amivel kényelmesen rájátszást érő helyen állnak. Az Asztana hatodik, szintén rájátszást érő helyen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik