Sport

Baboséknak másodszor is nagy falat volt a világ legjobb teniszpárosa

Babos Tímea a cseh Andrea Hlaváckovával az oldalán két játszmában vereséget szenvedett az első kiemelt Csan Jung-dzsan, Martina Hingis párostól a pekingi kemény pályás tenisztorna döntőjében.

Babosék idei ötödik döntőjüket játszották, és az eddigi négyből csak egyet buktak el, a madridit – amikor éppen Hingisékkel játszottak.

Itt volt tehát a lehetőség a visszavágásra, de a US Opent megnyerő ellenfél az első szettben kétszer is elvette Babos adogatását, és 25 perc alatt 6:1-gyel behúzta a játszmát.

A másodikban 3-3-ig mindenki hozta a saját adogatójátékát, majd az első kiemelt brékelte Hlaváckovát, innentől pedig nem volt már visszaút. Hingiséknek ez volt az idei hetedik tornagyőzelmük.

Sajnos ma nem úgy játszottam, ahogyan szerettem volna. Most ez így sikerült. Nagyon kellemetlen stílusú ellenfelünk volt, nem volt könnyű ellenük játszani. A döntőnek azért örülök! Az előző mérkőzéseken jól játszottunk, nekem is nagyon jól ment ezen a héten. Ez egy nagy verseny, jó felkészülés volt Szingapúrra.

Ráadásul a világbajnoki szereplésünket ezen a héten tettük biztossá. Természetesen ennek is nagyon örülök! Most már várom a hongkongi egyéni versenyemet, ott sincs könnyű sorsolásom” – mondta Babos előretekintve a következő tornára, ahol csak egyéniben játszik, és az első körben a világranglistán 21., ezen a versenyen 6. helyen kiemelt orosz Anasztaszija Pavljucsenkova lesz az ellenfele.

eredmény, Peking, női páros döntő:

Csan Jung-dzsan, Martina Hingis (tajvani, svájci, 1.) – Babos Tímea, Andrea Hlavácková (magyar, cseh, 4.) 6:1, 6:4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik