Sport

Kézi-BL: megúszta a megalázást a Fradi Macedóniában

A Ferencváros női kézilabdacsapata 34-31-re kikapott a 2016-2017-es idény BL-ezüstérmes macedón Vardar Szkopje otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének első mérkőzésén.

Pontosabban kezdett a Vardar, a Fradi többször is ziccerben hibázott. A holland beálló, Danick Snelder vezérletével ugyanakkor tartotta a lépést esélyesebb riválisával az FTC, sőt a 17. percben egyenlítenie is sikerült (10-10).

Ezt követően azonban emberhátrányba került a magyar csapat, és ez fordulópontnak bizonyult. A csereként beállt kapus, Szikora Melinda eleinte jól teljesített, csapata ennek ellenére négy gólt kapott, ezért Elek Gábor vezetőedzőnek időt kellett kérnie. A félidőben már 20-11-re vezettek a macedónok, a második játékrészre az volt a cél, hogy ne legyen megalázó a végeredmény.

Jól kezdte a második félidőt a Ferencváros, és Snelder irányításával némileg csökkentette hátrányát (23-17). Később ez a lendület is alábbhagyott, és a 48. percben – a meccs során először – tízgólos különbség alakult ki a felek között (31-21).

Az utolsó tíz percben ismét jól küzdött és eredményesen kézilabdázott az FTC, 8-1-es sorozatot produkált, ezzel elkerülte a súlyos vereséget.

A Ferencváros jövő szombaton a norvég Larvik ellen, Dabason folytatja BL-szereplését.

Eredmény:Női BL, csoportkör, 1. forduló, C csoport:

Vardar Szkopje (macedón) – FTC-Rail Cargo Hungaria 34-31 (20-11) 

az FTC gólszerzői: Faluvégi 7, Snelder, Pena 6-6, Jovanovic 4, Kovacsics 3, Van der Heijden, Márton G. 2-2, Schatzl 1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik