Sport

Erdei Zsolt csiszolatlan gyémántokat talált Székelyföldön

Kiderült, miről is tárgyalt csütörtökön pontosan Orbán Viktor miniszterelnök Erdei Zsolttal, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSz) elnökével.

magyaridok.hu-n maga Erdei mesélte el, hogy:

Szerda este fél nyolckor kaptam a telefonhívást, hogy csütörtök reggel vár a miniszterelnök úr. Nem mentem üres kézzel a miniszterelnök úrhoz, tudtam, hogy konkrétumokkal kell szolgálnom, hiszen az üres szólamok ideje lejárt. E gondolatok jegyében felvázoltam azokat a szerkezeti átalakításokat – a honi akadémiai rendszeren belül is, természetesen –, amelyekkel biztosítva látjuk a szakmai előrelépést. A csábító jövőképet felvázoló dolgozatnak a kulcseleme a határon túli magyar bokszoló fiatalok bevonása a honi versenyrendszerbe, s hosszabb távon a nemzeti válogatottakba a Székelyföldön kialakítandó akadémiai rendszer segítségével. A székelyföldi bokszakadémia központja Gyergyószentmiklóson lesz, további öt alközponttal, amelyek közül Nagyszalonta a Partium része, ellenben Marosvásárhely, Csíkszereda, Székelyudvarhely és Sepsiszentgyörgy nagyon is a Székelyföldhöz tartozik.

Kiderült az is, a gyergyószentmiklósi, a nagyszalontai, a székelyudvarhelyi és a csíkszeredai már működik, és hamarosan a másik kettő is beindul. Erdei személyesen járta körül az erdélyi akadémiákat, és állítja tehetséges srácokat, csiszolatlan gyémántokat látott és már csak megfelelő kezekbe kell kerülniük, hogy kiteljesedjen a tehetségük.

(Kiemelt kép: Kormány.hu/Botár Gergely)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik