Sport

Lemaradt a magyar vízilabda egy szabályváltozásról

A vlv.hu egy elég kínos történetről írt szerdán. Történetesen, hogy a magyar vízilabda lemaradt egy fontos szabályváltozásról, ezért a válogatott így játszotta végig a hazai rendezésű vizes világbajnokságot, valamint így indultak neki a klubok a nemzetközi kupaselejtezőknek.

Arról van szó, hogy ha a center ellen úgy szabálytalankodnak öt méteren belül, hogy nincs ott a labda, akkor eddig nem dobhatott úgy gólt a játékos, hogy egyből visszadobták neki a labdát. Ilyenkor a lövés előtt előbb azt vissza kellett passzolnia. Ezt a szigorítást azonban elviekben törölték már egy ideje.

Az OSC a hétvégi BL-selejtezőben két ilyen gólt is kapott a Nápolytól és bár reklamáltak, az európai szövetség (LEN) szerb ellenőre adott felvilágosítást, hogy már rég nem létezik ez a szigorítás.

Itt egy szituáció, amiről szó van, a Nápoly szerzett így gólt az OSC ellen.

A vlv.hu mindezt onnan vette, hogy az eset és a tudatlanság előjött a szövetség szakmai tanácsadó testületének hétfői ülésén. Märcz Tamás, a világbajnoki ezüstérmes férfiválogatott kapitánya például azt mondta, hogy utánanézett és ez a változtatás már a vébé előtt életbe lépett és vizsgálatot kért arról, hogyan lehet, hogy mi nem tudtunk róla. Benedek Tibor pedig azt mondta, ilyen a jövőben nem fordulhat elő.

Na, de itt jön egy csavar, mert a vlv.hu megkereste Molnár Tamás MVLSZ-alelnököt, aki a LEN és a FINA vízilabda szakmai bizottságának magyar tagja, és ő meg arról beszélt, hogy nem tud ilyen szabályváltozásról.

Úgyhogy egyelőre érdekesen áll az ügy, ha van bármi fejlemény, beszámolunk róla.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik