Sport

Futóinvázió lesz Budapesten a jövő héten

Akár 30 ezer fölött is lehet az indulók száma jövő szombaton és vasárnap a 32. SPAR Budapest Maraton Fesztivál – V4 futóhétvégén. Kocsis Árpád, a BSI ügyvezetője azt mondta:

a maratoni távra – amelyen a hazai legjobbak az országos bajnoki címért is küzdenek – csaknem hétezer indulót várnak, és a futóhétvége versenyeire 84 országból érkeznek résztvevők. A 42,195 kilométeres távon a legidősebb résztvevő egy 78 éves olasz futó lesz.

„Ha kedvező lesz az időjárás, akár 30 ezer fölött is lehet az indulók száma” – jelentette ki Kocsis Árpád.

A csütörtöki sajtótájékoztatón Szijjártó Péter külügyminiszter azt mondta, idén első maratonjára készült, ám jövő vasárnap Boris Johnson brit külügyminiszter meghívására Angliába kell utaznia.

Jövő szombaton a rövidebb távok versenyeire kerül sor a Városligetben, lesz V4 váltó, családi futás és öt kilométeres minimaraton. A 32. SPAR Budapest Maraton vasárnap 9.30 órakor rajtol a Hősök teréről. Az indulók az Andrássy út után a Lánchídon jutnak át Budára, az útvonal a főváros legszebb részein halad keresztül, négy hidat érint, és idén a Margitszigeten is átfutnak a maratonisták. Ezen a napon még maratonstafétát, valamint 10 és 30 kilométeres versenyt is rendeznek.

A szervezők a 12 frissítőállomáson többek között 33 ezer banánnal, 60 ezer liter vízzel és 300 kg szőlőcukorral várják a futókat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik