Sport

22-2-re nyert a Fradi

A címvédő Ferencváros negyedik mérkőzésén negyedik sikerét aratta a férfi vízilabda Eurokupa első selejtezőkörében: a szombat kora délutáni meccsen húsz góllal vette a német Potsdam csapatát.

Az erőviszonyoknak megfelelően rendkívül egyoldalú csata zajlott a vízben, a magyar együttes jószerével akkor lőtt gólt, amikor akart. Jellemző, hogy a német gárda 23 percig nem tudta bevenni az FTC kapuját. Jansik Szilárd volt a legeredményesebb, ő öt gólig jutott.

Este csoportrangadó következett: az FTC két góllal győzte le a hazai közönség előtt szereplő Verona csapatát. A mérkőzés első és második negyedét egy-egy góllal nyerte meg a ferencvárosi együttes, ami a végeredményt illetően döntőnek bizonyult.

Az olaszországi Busto Arsizióban hét csapat küzd a négy továbbjutó helyért. A Ferencváros már korábban bebiztosította a továbbjutását, szombat esti győzelmét követően pedig az is eldőlt, hogy megnyerte az olaszországi selejtezőtornát.

Eredmények- Eurokupa-selejtező, 1. kör, B csoport

FTC-PQS Waterpolo – Verona (olasz) 11-9 (3-2, 2-1, 4-4, 2-2)
a magyar csapat gólszerzői: Jaksics 3, Vámos 3, Varga Dénes 3, Nikics 2

korábban:
FTC-PQS Waterpolo – Potsdam (német) 22-2 (5-0, 7-0, 4-1, 6-1)

a magyar csapat gólszerzői: Jansik Sz. 5, Jaksics, Mitrovics 4-4, Vámos 3, Sedlamyer, Német 2-2, Szirányi, Varga Dénes 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik