Sport

Babos Tímea már a legjobb nyolc között

A magyar teniszezőnő szerdán magabiztos győzelemmel jutott a negyeddöntőbe a 250 ezer dollár összdíjazású taskenti keménypályás női tenisztornán.

Babos Tímea a világranglista 52. helyén áll és a taskenti verseny második kiemeltje, így a svéd Johanna Larsson (89.) keddi búcsúztatása után a cseh Denisa Allertova (90.) elleni győzelme papírformának tekinthető. Más kérdés, hogy a világranglista különbséget érvényesíteni is kell, és az a közelmúltban egyesben nem ment mindig zökkenőmentesen Babosnak.

Ezúttal a magyar játékos hamar brékelőnybe került, és 28 perc alatt hozta a nyitószettet, a folytatásban viszont szintén 24 éves riválisa már nagyobb ellenállást tanúsított. A mérkőzés 6:3, 4:3-nál dőlt el, amikor a magyar teniszező “semmire” elvette Allertova adogatását, majd kiszerválta a meccset, amely 67 percig tartott.

Hogy Babos egyre stabilabb egyesben is az jelzi, hogy idén negyedszer jutott a legjobb nyolc közé: korábban Budapesten, Monterreyben és nemrég Quebec Cityben volt negyeddöntős.

Babosra a nyolc között az ötödik helyen kiemelt cseh Marketa Vondrousova (63.) vagy a svájci Stefanie Vögele (196.) vár.

Babos sokat nem pihenhet győzelme után, lévén a nap folyamán van még egy fellépése. Mivel párosban Andrea Hlavackovával már hétfőn bejutott a negyeddöntőbe, ezért szerda 12.30 körül az első helyen kiemelt magyar, cseh kettős a Monique Adamczak, Lizette Cabrera ausztrál duóval találkozik.

Taskenti tenisztorna, eredmény:

Nyolcaddöntő:
Babos Tímea (2.)-Denisa Allertova (cseh) 6:3, 6:3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik