Sport

A magyar kézilabda-válogatott 25 góllal győzött az Eb-selejtezőn

A magyar női kézilabda-válogatott 25 góllal legyőzte Koszovó csapatát az Európa-bajnoki selejtezősorozat első fordulójában szerdán az Elek Gyula Arénában. A végig rendkívül egyoldalú találkozó legeredményesebb játékosa Bódi Bernadett és Görbicz Anita volt, egyaránt hat góllal.

Az történt a mérkőzésen, amire számítottunk, voltaképpen minden a terv szerint alakult. A célunkat elértük: mindenki játszott, gólokat szerzett, nagy különbséggel győztünk, és ami fontos volt, végig koncentráltunk a mérkőzésre és senki nem sérült meg

– idézi a magyar szövetség honlapja Kim Rasmussen szövetségi kapitány nyilatkozatát. A dán szakvezető emlékeztetett, hogy játékosai a találkozó elején a szélről több lövést elhibáztak, de a védekezésük megfelelő volt.

A magyar együttes vasárnap Minszkben a fehéroroszok vendégeként folytatja szereplését a kvalifikációs sorozatban. A selejtezőcsoport negyedik tagja a világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes Hollandia.

A négyes első két helyezettje, valamint a hét csoport legjobb harmadikja jut ki az olimpiai kvalifikációs kontinenstornára, amelynek jövő decemberben Franciaország ad otthont.

Végeredmény – Női Európa-bajnoki selejtező, 1. forduló, 7. csoport

Magyarország-Koszovó 37-12 (18-5)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik