Sport

Futsal: a magyar válogatott az Európa-bajnokság kapujában

Kedd este kiderül, hogy a magyar válogatott részt vehet-e a jövőévi szlovéniai férfi futsal Európa-bajnokságra.

A spanyol Sito Rivera vezette magyar futsal-válogatott két héttel ezelőtt, nagy csatában 2-1-re legyőzte a lengyeleket Miskolcon az Eb-selejtező playoff első meccsén, így minimális előnnyel várja a visszavágót. A magyar válogatott játékosai a szeptember 12-i összecsapást követően egy hét pihenőt kaptak, és múlt kedd óta készülnek ismét együtt a selejtező sorozat utolsó összecsapására.

Optimista vagyok, mert meggyőződésem, hogy ha jól játszunk, akkor jobb csapatunk van, mint a lengyeleknek. Egygólos előnyben kezdjük meg a mérkőzést, amelyen azonban nem az előny tartása lesz a legfontosabb célunk, hanem az, hogy gólokat szerezzünk. (…) arra számítok, hogy a visszavágón agresszívak lesznek, sokat fognak lőni, de ha a védekezésünk rendben lesz, akkor megfelelő eredményt érhetünk el. Nehéz meccs vár ránk, a lengyelek minden bizonnyal megpróbálnak az első pillanattól kezdve nyomást gyakorolni a kapunkra, de abban bízhatunk, hogy ezzel előttünk is nyílik majd terület a kontrákra. Utólag kicsit sajnálhatjuk, hogy csak egygólos előnyt sikerült szereznünk az első meccsen, de a csapat van annyira erős, hogy idegenben is nyerni tudjon

– mondta az MLSZ honlapja szerint a szövetségi kapitány a meccs előtt.

A szervezők tájékoztatása szerint a város 3000 férőhelyes csarnokába elővételben elkelt az összes jegy, így telt ház előtt, várhatóan remek hangulatú meccsen dől el az Európa-bajnoki részvétel. A találkozóra készülő magyar keretben egyetlen változás történt, a visszavágón az első meccset eltiltás miatt kihagyó Németh Péter is játékra kész.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:

Tóth Gyula (RÁBA ETO)
Alasztics Marcell (RÁBA ETO)

Mezőnyjátékosok:

Dróth Zoltán (Kairat Almaty)
Harnisch Ákos (Gran Canaria)
Dávid Richárd (RÁBA ETO)
Klacsák Bence (RÁBA ETO)
Trencsényi János (MVFC Berettyóújfalu)
Gál István (MVFC Berettyóújfalu)
Rábl János (MVFC Berettyóújfalu)
Németh Péter (Dunaferr DUE Reanalpin)
Hosszú Ádám (Dunaferr DUE Reanalpin)
Horváth Norbert (Dunaferr DUE Reanalpin)
Komáromi Péter (FTC Futsal-Fisher Klíma)
Nagy Imre (Nyírgyulaj KSE)

A keddi mérkőzés 18.30-kor kezdődik, a találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik