Sport

Magyarország segítene az osztrákoknak téli olimpiát rendezni

A Magyar Olimpiai Bizottság már jelezte a téli olimpiai pályázatra készülő osztrák szervezeteknek, hogy Magyarország szívesen adna otthont a korcsolyaszámoknak

– mondta a TV2 I/I Azurák Csabával című műsorában Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke. Ez nem társrendezés lenne, de elismerést hozna szerinte Magyarországnak.

A helyszín a Nemzeti Korcsolya Központ lenne, ami Kósa Lajos korábbi bejelentése szerint 2021-re épül majd fel.

2018-ban (Phjogncshang) és 2022-ben (Peking) is Ázsiában lesz a téli olimpia, így az európai városok nagyobb eséllyel tudnak majd pályázni 2026-ra, ázsiai riválisuk biztosan nem lesz. Innsbruck 1976 után lenne ismét házigazda, előbb azonban regionális népszavazást tartanak októberben. Kulcsár Krisztián úgy tudja, hogy a rendezést támogatók vannak többségben.

A nyári olimpiával kapcsolatban azt mondta: Magyarországon népszavazást kell tartani, mielőtt újabb nyári olimpiai pályázaton venne részt Budapest.

A NOB limai döntése után, amellyel Párizsnak és Los Angelesnek ítélték a következő olimpiákat, csak a 2032-es játékokról lehetne szó.

A Magyar Olimpiai Bizottságról azt mondta, hogy az szerinte nem vált súlyát és presztízsét vesztett szervezetté, miután a költségvetésének jó részét az új sporttörvény elvette. “A lényeg az az, hogy milyen szakmai befolyásunk van arra, hogy mi történik. (…) És ez megmaradt, vagy most megvan minden lehetőség arra, hogy ez ismét meglegyen” – fogalmazott Kulcsár Krisztián.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik