Sport

Drogbával, Djokoviccsal, Massával került egy társaságba világbajnokunk

Az ENSZ Nemzetközi Békenapja alkalmából tíz új nagykövet nevét hozta csütörtökön nyilvánosságra a Peace and Sports. Köztük van a nyolcszoros kick-box világbajnok, Mórádi Zsolt is.

Mi az a Peace and Sports?

Egy nonprofit szervezet, amely a sport értékeit felmutatva próbál fellépni a diszkrimináció, a kirekesztés és az erőszak ellen. Célja a hátrányos helyzetűek segítése, a szolidaritás, a béke és egy jobb világ megteremtése. Programjain túl példaképnek tekinthető bajnokokon, mint a szervezet nagykövetein keresztül igyekszik megszólítani a fiatalságot.

A sportdiplomáciai sikernek köszönhetően  kinevezéssel előkelő tagságba került a magyar sportoló.

Olyan hírességek között kapott helyet, mint az atléta Szergej Bubka, a Forma-1-es pilóta Felipe Massa, vagy éppen a teniszező Novak Djokovic, a frissen kinevezett nagykövetek között pedig – Mórádi Zsolt társaságában – ott van a BL-győztes labdarúgó Didier Drogba is.

Én lettem az egyedüli magyar, aki tagja ennek az illusztris társaságnak, és a kick-box sportot is egyedül képviselem, mindkettő hatalmas dolog. Aláírtam egy chartát, ami afféle útmutatás, hogy a bajnokoknak miként kell viselkedni és valójában mit is képviselünk. Nyilván, ha a Peace and Sports programjaiban szükség van rám, akkor segítek, ha pedig nekem van a szervezet céljaihoz illeszkedő ötletem, akkor támogatnak annak megvalósításában

– büszkélkedett sportága valaha volt legeredményesebb versenyzője.

A 29 éves magyar sportolót a kinevezéssel együtt meghívták a Peace and Sports decemberi, Monte Carló-i fórumára is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik