Sport

A New York Yankees játékosa baseball labdával fejbe lőtt egy kislányt

A New York Yankees 11-3-ra verte a Minnesota Twins baseball csapatát az MLB szerdai játéknapján, de nem is ez volt a lényeg. Még 9-3-as állásnál a Yankees ütője, Todd Frazier úgy telibe verte a labdát, hogy az meg sem állt a nézőtérig, ahol eltalált egy kislányt.

A baseball labdáról tudni kell, hogy valamivel nagyobb és belsejének, továbbá varrott bőr borításának köszönhetően sokkal keményebb, mint egy teniszlabda. Egy-egy jól eltalált ütés után 200 km/h-ás sebességgel hagyja el a baseball ütőt.

Todd Fraziert láthatóan eléggé megviselte az eset. Az ápolás ideje alatt társaihoz hasonlóan a pályán zavartan, térdelve, fejét lehajtva várta a folytatást. Az eset miatt a Minnesota Twins elleni találkozón négy percig állt a játék.

Tudom, hogy az apuka, vagy a kísérője próbálta őt megóvni

– mondta Frazier, aki utalt arra is, hogy a labdája olyan gyors volt, hogy gyakorlatilag nem lehetett látni, így jóformán esélye sem volt arra reagálni sem a kislánynak, sem a kísérőjének.

A gyermek, akit eltalált a labda, a lelátón azonnal orvosi ellátásban részesült, majd kórházba szállították – állt a Yankees csapatának hivatalos közleményében, amelyben azt is hozzátették, hogy az állapotáról semmilyen információt nem szolgáltatnak ki. A Yankee Stadionban csak a két kispadot óvja védőháló, de a New York-i klub már júliusban bejelentette: komolyan fontolóra veszi, hogy a védelmet jövőre kiterjesztik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik