Sport

Kosárlabda-Eb: “Nem hiszem, hogy alá kellett volna írniuk magyar csapatokhoz a fiúknak”

Gulyás Róbert és Simon Balázs egykori remek játékosok szerint az Eb-t megjárt kosarasainknak nem kellett volna aláírniuk magyar klubokhoz, mert erősebb csapatokhoz is odakerülhettek volna a jól sikerült torna után.

Én az Eb után szerződtem Franciaországba, az Eb után játszottam az Európa-válogatottban, ott megismertek a külföldi klubok, több menedzsernek bekerültem a noteszába. A pályafutásom nemzetközi részét az Eb hozta meg

– mesélte a DIGI Sport híradójának Gulyás Róbert, aki az 1999-es magyar Eb-csapat alapembere volt.

Gulyásnak a Pau-Orthez volt az első külföldi klubja, de megfordult az orosz Dinamo Moszkvában, a görög Olimpiakoszban, a török Ülker Istanbulban, a spanyol Málagában vagy épp az ukrán Azovmas Mariupolban is. Gulyás úgy véli, a nyolcaddöntős magyar válogatott kulcsemberei túl korán döntöttek a klubkarrierükről.

Egy kicsit elkapkodták a szerződés-aláírást a fiúk, akik jól teljesítettek az Eb-n. Nem hiszem, hogy alá kellett volna írniuk magyar csapatokhoz, főleg annak a tudatában, hogy lehetett látni, kik azok a játékosok, akik meghatározóak lesznek a tornán. Ki kellett volna várniuk az Eb végét, azt gondolom, el tudtak volna menni egy komoly bajnokságba.

Az egykori remek center vélhetően a Szolnokkal hosszabbított Vojvoda Dávidra és az olasz másodosztályból Szombathelyre szerződött Perl Zoltánra gondolt. Gulyással egyetért Simon Balázs, az Alba Fehérvár sportigazgatója is.

Nem szeretnék senkinek az életében vájkálni, mindenki saját maga hozza meg a döntéseit, és ezért vállalja a felelősséget, de van olyan, akinek a helyében én még vártam volna egy picit, legalább az Eb végéig. Ha az Eb-sikert nem tudja meglovagolni az a két-három-négy klub, amelynek reális esélye van a nemzetközi kupában indulni és megmutatni magát, akkor a magyar bajnoksággal sajnos továbbra sem tudunk olyan rangot kivívni Európában, amivel előbbre tudna lépni a sportág

– mondta a Sport 24-nek az egykori 79-szeres válogatott irányító.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik