Sport

Világcsúcs-beállítás a magyar bajnokságon

A sportlövészek a legritkább esetben vonják magukra a figyelmet egy-egy magyar bajnokság alkalmával. Esetleg a világ, vagy Európa-bajnokságok alatt vetül rájuk némi reflektorfény.

Ehhez képest most tessék: a sportlövők 25 méteres női sportpisztolyos országos bajnokságán a futócéllövészetről néhány éve pisztolyra váltó, mindössze 20 éves Major Veronika elképesztően teljesített az alapversenyben; a 30 – úgynevezett – pontlövészetben egyetlen kilencest lőtt, s a 30 gyorsból ötöt, így 594 körrel végzett.

A keszthelyi tehetség ezzel két körrel javította meg a felnőtt és nyolccal a junior magyar csúcsot, eredménye megegyezik az aktuális világcsúccsal.

Major fölényére jellemző, hogy a második Csonka Zsófia – a szám 2015-ös Európa-bajnoka és londoni olimpiai hatodik helyezettje – 17 körrel maradt el tőle. A fináléban aztán, melyben a belső tízesek értek egy pontot, a pécsiek tapasztalt lövője volt a jobb, s Major Veronika végül ezért lemaradt a dobogó legmagasabb fokáról, ezüstéremmel zárt, most mégis mindenki róla beszél.

Sportlövő országos bajnokság, női sportpisztoly, eredmény:

1. Csonka Zsófia (PSN Zrt) 33 pont
2. Major Veronika (Keszthelyi LK) 28
3. Mihalkó Nikoletta (KSI) 24

csapat:
1. KSI (Mihalkó, Nemes Adrienn, Egri Viktória) 1705 kör

Ajánlott videó

Olvasói sztorik