Sport

Bacskai Balázs: Szándékosan belenyúltak a Golovkin-Alvarez meccsbe

Bacskai Balázs szerint szándékosan belenyúltak a vasárnap hajnali várva várt meccsbe. Azért, hogy összejöjjön egy visszavágó.

Vasárnap hajnalban a középsúly két nagyágyúja, Gennadij Golovkin és Saul Alvarez csapott össze egymással a WBA, a WBC, az IBF és a Ring Magazine középsúlyú világbajnoki övéért. Sokan várták az összecsapást, aztán az év bokszmeccséből az év botránya lett: a pontozók ugyanis kihozták döntetlenre a mérkőzést. Golovkin így ugyan megvédte mindhárom világbajnoki címét, de hibátlan mérlege odalett, immár 37 győzelem (33 KO), és egy döntetlen áll a neve mellett.

A borsonline.hu azt a Bacskai Balázs kérdezte a mérkőzésről, aki a riói olimpia után profinak állt, első profi mérkőzésével magyar bajnoki övet szerzett.

Jóval nagyobb mérkőzés volt, mint a Mayweather–McGregor összecsapás, ami szerintem csak bohóckodás volt. Golovkinnak szurkoltam, de féltem attól, hogy Alvarez megveri a kazahot, ám ehhez képest a veretlen bunyós felőrölte ellenfelét. Saul nem találta az ellenszert Gennagyij ellen, és folyamatosan védekezésre kényszerült, szinte menekült a ringben, ezért érthetetlen számomra, miért lett döntetlen az összecsapás

– fogalmazott a Borsnak az amatőr Európa-bajnok Bacskai Balázs, aki szerint a bírok azért is nyúltak bele a meccsbe, hogy összejöjjön egy visszavágó. Ezt az elméletet támasztja alá az is, hogy a küzdelem után egyből visszavágót kért Golovkin. Az újabb összecsapástól a mexikói sem zárkózott el..

Ajánlott videó

Olvasói sztorik