Sport

Felejtsd el Mayweathert és McGregort, most jön az év bokszmeccse

Akkora felhajtás övezte Floyd Mayweather Jr. és Conor McGregor mérkőzését, hogy minden más a háttérbe szorult. A történelmi összecsapás már lement, így tovább lehet és kell is lépni, merthogy a bokszélet folytatódik, magyar idő szerint vasárnap hajnalban ráadásul egy szinte biztosan fantasztikus mérkőzéssel.

Az eddigi 37 profi meccsén veretlen Gennadij Golovkin csap össze Canelo Alvarezzel a nevadai Paradise-ban.

Akik követik az ökölvívást, azok már nagyon régóta várnak erre az összecsapásra. Napjaink két legjobb és leglátványosabb középsúlyú bunyósáról beszélünk. A 37 éves kazahnak a már említett 37 győzelméből 33 volt kiütés, míg a nála tíz évvel fiatalabb mexikóinak már 51 profi meccsen van(!), ebből 49-et megnyert, 34-et KO-val. Egy veresége van (egy döntetlen mellett), az is Floyd Mayweather Jr. ellen, még 2013-ból.

Hogy Golovkin legyőzi Canelót? Biztos, hogy nem. Kevés bokszoló van, aki le tudja győzni Tripla G-t, Canelo ezen a listán az első helyen van. Szerintem ő fog nyerni

– mondta a találkozó kapcsán Mayweather.

Mivel egy hónapon belül van a két összecsapás, óhatatlanul is megy az összehasonlítgatás. Golovkin szerint azonban nincs mit.

Szerintem az emberek pontosan tudják, milyen egy igazi bunyó: mint amilyen az enyém lesz Canelóval. Aztán vannak a show-műsorok, mint egy cirkuszban. Conor és Floyd találkozója nem boksz volt, hanem üzlet. Conor nem bokszoló, ezt azért remélem mindenki tudja. Ha show-t akarnak nézni, nézzék meg azt. Ha igazi harcot, akkor nézzék meg az én meccsemet Canelo ellen

– mondta Golovkin.

A vasárnap hajnali összecsapás tétje a WBA, a WBC, az IBF és a Ring Magazine középsúlyú világbajnoki öve.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik