Sport

Marija Sarapova: Miért is tiltottak el?

Az ötszörös Grand Slam-győztes orosz szupersztár, Marija Sarapova a BBC-nek adott interjújában elmondta, nem foglalkozik az emberek véleményével, mert tudja, hibázott, és letöltötte a büntetését. Mint ismert, Sarapovának azért kellett hosszabb időt kihagynia, mert nem figyelt oda, hogy az a gyógyszer (meldonium), amit szed, már doppingnak számít. Hiába figyelmeztették, ignorálta a jelentéseket.

A büntetésnek azonban vége, visszatért, a US Openen kiütötte a második kiemelt Simona Halepet, de a mai napig meg kell küzdenie a kritikákkal. Sokak szerint nem lenne szabad újra pályára engedni.

Azt hiszem, ezek az emberek nem tudják, mi is történt pontosan. Csak belemondják a vakvilágba, így nem is foglalkozom velük.

– szúr oda az orosz teniszező a kanadai Eugene Bouchard-nak, aki áprilisban nyilvánosan kifakadt Sarapova visszatérésén. Az orosz teniszező a korábbi brit világelsőnek, Andy Murray-nek is odaszólt, aki szerint minimum érdekes, hogy ezt a gyógyszert (meldonium) annyian használták évekig.

Fogalmuk sincs, miről beszélnek. Szóval ezeket a gondolatokat inkább annak veszem, hogy címlapra szeretnének kerülni. És igen, oda is kerülnek. De ez az én karrieremről szól, én néztem szembe a hibáim következményeivel, beismertem a tévedést, megbűnhődtem érte, és most itt vagyok.

Sarapova elmondta, nincsenek bizonyítékok arra, hogy ez a gyógyszer bármiben is segítené a sportolót. Ő 2006 óta szedte a különböző egészségügyi problémáira, és csak 2016. január 1-től vált illegálissá.

Nekem az a problémám az egésszel, hogy nincsen rá semmilyen tudományos bizonyíték, hogy valóban előnyt jelentene ennek a szernek a használata. Akkor pontosan miért is tiltottak el?

– kérdezi a teniszező.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik