Sport

Asztalitenisz Eb: mindkét magyar csapat villámgyőzelemmel kezdett

A magyar női és férfi válogatott is villámgyőzelemmel kezdte meg szereplését szerdán az asztaliteniszezők csapat Európa-bajnokságán, Luxembourgban.

Az élvonalban szereplő, Bátorfi Zoltán irányította női gárda – Póta Georgina, Madarász Dóra, Pergel Szandra összeállításban – a csoport leggyengébb tagjának tartott horvátokat verte úgy, hogy a három meccs során még szettet sem vesztett. Este már jóval nehezebb ellenfél, a címvédő német együttes vár a magyarokra.

A férfiak a második vonalban, az úgynevezett challenge divízióban játszanak, ahol első riválisuk az Oláh Benedek nélkül felálló finn válogatott volt. Lakatos Tamás, Szudi Ádám és Majoros Bence is 3-0-ra nyerte mérkőzését, így a végeredmény is sima 3-0 lett. Este Belgium következik.

A női bajnoki divízióban a csoportokból az első két-két helyezett jut majd a negyeddöntőbe, a harmadikak és negyedikek pedig a 9-16. helyért játszhatnak a folytatásban. Hasonló a lebonyolítás a férfi másodosztályban is, amelynek győztese a 17. helyen zár az Eb-n.

Eredmények – asztalitenisz Eb

nők:
bajnoki divízió, A csoport:
1. forduló:
Magyarország-Horvátország 3-0

Póta Georgina-Mirela Durak 3-0 (1, 5, 6)
Madarász Dóra-Dorina Srebrnjak 3-0 (3, 3, 4)
Pergel Szandra-Mateja Jeger 3-0 (8, 4, 10)

férfiak:
challenge divízió, G csoport:
1. forduló:
Magyarország-Finnország 3-0

Lakatos Tamás-Miikka O’Connor 3-0 (9, 8, 3)
Szudi Ádám-Mika Rasanen 3-0 (4, 6, 9)
Majoros Bence-Alex Naumi 3-0 (2, 5, 10)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik