Sport

Roger Federert legyőzte az argentin óriás

Azt nem mondhatni, hogy sűrűn találkozik egymással a US Openen a szép nagyra, 198 centire nőtt argentin óriás, Juan Martin Del Potro és Roger Federer. Egyéb tornákon az évek alatt többször is megmérték egymást, jobbára a svájci hozta a papírformát. A szerdai legjobb négy közé jutásért vívott meccsig bezárólag 16:5-re vezetett Federer, legutóbb az idei Miami Openen nyert 6:3, 6:4-re az argentin ellen.

Flushing Meadowsban azonban úgy látszik más a levegő.

Anno 2009-ben:

A US Openen ellenfélként egyszer és utoljára még 2009-ben, egy igencsak emlékezetes döntőben találkozott a két teniszező egymással, akkor meglepetésre óriási, ötjátszmás küzdelemben 3:6, 7:6, 4:6, 7:6, 6:2 arányban az akkor még csak 20 éves Del Potro nyert.

Nyolc év után az ATP-világranglista 28. helyén álló teniszező újra megtréfálta a svájcit, a szerdai negyeddöntőben két óra ötven perc alatt  7:5, 3:6, 7:6 (10-8), 6:4 bizonyult jobbnak.

Túl sokat hibáztam, ő pedig akkor teljesített a legjobban, amikor nagyon kellett

– nyilatkozta a találkozó után Federer, aki hozzátette, így is fantasztikus éve volt, és az, hogy veszít egy nála aznap jobban játszó ellenféllel szemben, mindig benne van a pakliban.

Az eddigi legjobb mérkőzésemet játszottam, el sem hiszem, hogy annyi sérülés és műtét után ismét Grand Slam-elődöntőt játszhatok

– mondta Del Potro, megemlítve, az Arthur Ashe Stadion számára olyan, mintha hazai pályán teniszezne.

Mivel Nadal játszi könnyedséggel lépett túl az orosz Rubljovon, Flushing Meadowsban idén elmarad az álommeccs. A Nadal-federer elődöntő helyett Del Potro játszhat a világelső spanyollal a legjobb négy között, míg a másik ágon a spanyol Pablo Carreno Busta a dél-afrikai Kevin Andersonnal mérkőzik pénteken.

(nyitókép: Al Bello/Getty Images/AFP)

A mérkőzés összefoglalója:

US Open, negyeddöntők, eredmények:

férfi egyes:
Nadal (spanyol, 1.)-Rubljov (orosz) 6:1, 6:2, 6:2
Juan Martin Del Potro (argentin) -Roger Federer (svájci) 7:5, 3:6, 7:6 (10-8), 6:4

női egyes:
Vandeweghe (amerikai, 20.)-Ka. Pliskova (cseh, 1.) 7:6 (7-4), 6:3
Madison Keys–Kaia Kanepi 6:3, 6:3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik