Sport

Michelisz: Egyre többek szemét szúrjuk

A túraató-vb klasszisának TCR-csapata vezeti a pontversenyt, Michelisz számára mégsem az első győzelem volt a legintenzívebb élmény, Tassi pedig hasonló helyzetben van, mint ő.

Michelisz Norbert előző napjai a saját csapatáról, a M1RA-ról szóltak – írja az autóversenyző az Indexen vezetett blogjában. A TCR-es istállóban Roberto Colciagót helyettesíteni kellett a bordasérülése miatt, Michelisz maga is vezetett, és nem bánta meg, mert

mindhárman felálltunk a dobogóra, a csapatok értékelésében 93 pontra nőtt az előnyünk az élen, Attika pedig visszavette a vezetést Jean-Karl Vernaytől a pilóták rangsorában.

Elárulta, hogy nem a csapattal aratott első győzelem volt a legintenzívebb élménye, hanem amikor júniusban először gurult ki a Hungaroringre. Akkor, talpig beöltözve élte át igazán, hogy „a M1RA-nevű álomból valóság lett”.

A pontversenyben vezető Tassi Attila hasonló helyzetben van, mint Michelisz a WTCC-ben, vagyis

nem számít, hogy éppen hányadik helyen áll, csak az a fontos, hogy az utolsó futam leintését követően hol van. Egyre nagyobb lesz a nyomás, de nem féltem, mert profin áll hozzá a feladatokhoz.

Ám nem csak egyéniben, csapatban is vezetik a pontversenyt, amivel „egyre több rivális szemét szúrjuk. Ezeket a csipkelődéseket bókoknak vesszük, mert azt jelentik, hogy jól dolgozunk”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik