Sport

US Open: Babos Tímeáék megnyerték, elvesztették, majd újra megnyerték

Elképesztően fordulatos mérkőzésen végül rövidítés után jutott tovább az amerikai nyílt teniszbajnokság negyeddöntőjébe a magyar-cseh kettős.

Az ötödikként rangsorolt Babos Tímea – Andrea Hlaváckova duó a 12. helyen kiemelt Hszie Szu-vej – Monica Niculescu kettőssel találkozott a hétfői nyolcaddöntőben, és rögtön a mérkőzés elején kétszer is elvette a tajvani, román páros adogatását, így magabiztosan nyerte a játszmát.

A második szettben is sikerült egyet brékelniük Baboséknak, így 5:4-nél a mérkőzésért adogathattak, de az ellenfél egyenlíteni tudott játszmán belül, majd a rövidítést megnyerve az összecsapáson is.

A döntő felvonásban Babosék kétszer is elbukták a szervajátékukat, ám 0:4 után sorozatban öt gémet nyertek. A szettről – így a mérkőzésről is – újra rövidítés döntött, amelyben a rivális 5-2-re elhúzott, ám Babosék innen már nem vesztettek több labdamenetet, így megnyerték a két óra 42 perces találkozót.

Babos a két óra negyvenkét percig tartó találkozó után boldogan nyilatkozott honlapjának.

Természetesen nagyon-nagyon boldog vagyok, hogy sikerült győzni! Most már Wimbledon után újabb Grand Slamen jutottam be női párosban a negyeddöntőbe. Nagyon nehéz meccs volt, amely érdekesen is alakult. Hiszen nagyjából úgy nézett ki, hogy már megnyertük, aztán elveszítettük, aztán újra megnyertük, aztán ismét elveszítettük…Végül mi nyertünk! Természetesen a győzelem a legfontosabb, de nyilván le kell vonni a tanulságokat és a következtetéseket. De most még nem ez a legfontosabb. Csak az, hogy meglett ez a meccs. Nagyon nehéz ellenfelünk volt, hiszen mindketten nagyon jó eredményeket értek el már párosban. Nem volt egyszerű ez a meccs. Mindenesetre nagyon örülök az eredménynek! Úgy gondolom, hogy napról-napra jobban játszom, élvezem a játékot. Nyilván céljaim vannak egyesben és párosban, így egy ilyen hosszú, 2 óra 40 perces mérkőzés után is elmentem kondizni az edzőmmel, még intervalloztam egyet a biciklin

– nyilatkozta Timi.

US OPEN, 50 400 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA, NŐI PÁROS, 3. FORDULÓ, EREDMÉNY:

Babos Tímea, Andrea Hlavácková (magyar, cseh, 5.)-Hszie Szu-vej, Monica Niculescu (tajvani, román, 12.) 6:2, 6:7 (1-7), 7:6 (7-5)

A magyar-cseh páros következő ellenfele a 4. helyen kiemelt Sania Mirza és Peng Su-aj lesz.

Az 1986. november 15.-én született indiai játékos 9. helyen áll a páros világranglistán, karrierje legjobbjaként első (2015. április 13.) is volt. míg az 1986. január 8.-án született kínai játékos 10. helyen áll a világranglistán, pályafutása legjobbjaként szintén volt első (2014. február 17.).

További eredmények:

férfiak, nyolcaddöntő:
Rubljov (orosz)-Goffin (belga, 9.) 7:5, 7:6 (7-5), 6:3
Nadal (spanyol, 1.)-Dolgopolov (ukrán) 6:2, 6:4, 6:1

nők, nyolcaddöntő:
Vandeweghe (amerikai, 20.)-Safarova (cseh) 6:4, 7:6 (7-2)
Kanepi (észt)-Kaszatkina (orosz) 6:4, 6:4
Pliskova (cseh, 1.)-Brady (amerikai) 6:1, 6:0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik