Sport

Babos szettet nyert Sarapova ellen, de kikapott

A magyar teniszező nyerte az első játszmát a korábbi világelső ellen, ám az orosz játékos fokozatosan lendült bele a játékba és végül kiharcolta a továbbjutást.

Babos Tímea nagy csatában nyert a US Open női teniszversenyének első fordulójában, három szettben győzte le svájci riválisát az év utolsó Grand Slamjén. A második fordulóban aztán egy igazi világsztár, a korábbi világelső, a doppingeltiltása után nemrég visszatérő és a tornán szabadkártyával induló Marija Sarapova volt az ellenfele a centerpályán, az Arthuer Ashe Stadionban. Az orosz játékos az nyitó körben a második helyen kiemelt Simona Halepet ejtette ki.

A magyar idő szerint csütörtök hajnalba forduló mérkőzésen 2-2-nél Babos elvette riválisa adogatását, és mivel ezután mindketten hozták a szerváikat, a magyar játékos 5-4-nél egy karnyújtásnyira került a szett megnyeréséhez. Sarapova ekkor brékkel egyenlített, majd végül rövidítésig ment a játszma,

amiben Babos volt a határozottabb és 7-6-tal behúzta a játékrészt.

A sok hibával játszó orosz a második szett elején hamar ellépett 2-0-ra, ezután azonban ismét sokat rontott, miközben Babos végig stabilan játszott és lecsapott az összes kínálkozó lehetőségre, így a három következő gémet ő nyerte és fordított. A soproni játékosnak a következő, maratoni játékban két labdája is volt a 4-2-es vezetéshez, ám Sarapova jól védekezett, majd 4-3-nál már nála volt az előny. Meg is nyugodott az orosz, végül 5-4-es vezetésnél semmire szerválta ki a szettet.

A harmadik játszma elejére már egyértelmű volt, hogy Sarapova belejött a játékba,3-1-nél brékelni tudta Babost, így nagyon közel került ahhoz, hogy kiharcolja a továbbjutást. A magyar játékos végül nem tudott több gémet hozni, 6-1-re veszítette el a harmadik szettet. Babos minden elismerést megérdemel, mert a világ egyik legjobb női játékosát tudta megszorongatni több, mint egy játszmán át. A találkozó 2 óra 19 percen át tartott.

“Nagyon jó és kemény mérkőzés volt. Az biztos, hogy Marija rendkívül jól játékos, aki most is remek formában van. Szerintem én is nagyon jó meccset játszottam, örülhetek ennek a teljesítményemnek. A második szettől már picit passzívabb lettem, de Marija nagyon jól kezdett el játszani, minden helyzetből jót ütött. Akármi is történt vele a múltban: Marija egy igazi nagy bajnok! Nagyon jól játszik most is. Örülök, hogy ismét pályára léphettem az Arthur Ashe Stadionban”mondta hivatalos honlapjának Babos, aki szerint a sorsolása nem volt a legkedvezőbb, annak viszont örül, hogy bár az év nem indult jól neki, de a wimbledoni torna óta egyre jobban játszik,

Babos Tímea számára még nem ért véget a torna, sőt! Még női párosban és vegyes párosban is érdekelt a US Openen.

Eredmény – US Open, nők, 2. forduló

Marija Sarapova (orosz) – Babos Tímea (magyar) 6-7 (7-4), 6-4, 6-1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik