Sport

Az ellenfél lovát nyugtatózhatta be

lovas (lovas, )
lovas (lovas, )

Az egyik legeredményesebb magyar díjugrató, Hugyecz Mariann azt állítja, hogy egy csapattársa benyugtatózta a magyar válogatott két lovát, ezért nem tudtak azokkal eredményesen szerepelni a göteborgi Európa-bajnokságon – írja a HVG.hu.

A lap szerint rajta is kapták a magyart, amint kijön a lovak bokszából, utána lettek rosszul az állatok. Bizonyítani azonban ilyesmit végtelenül nehéz.

Mindezt Hugyecz a Facebook-oldalán posztolta:

A versenyző a sírással küszködve panaszolta el, hogy a Chacco Boy nevű lova szabályosan

ellenem fordult, feszült és kontrollálhatatlan volt. Ürességet érzek, nem dühöt, csalódást.

Állítólag az Eb előtt két héttel, a pozsonyi Vk-versenyen rajtakapták az egyik csapattársukat, amint kijön az egyik ló bokszából. Az állat másnap rosszul lett, ahogy Hugyecz lova is. A versenyző szerint a másik áldozat ifjabb Szabó Gábor lova volt.

Hugyecz feladta az Eb-t, azóta pedig megkapta egy nemzetközi vizsgálat eredményét, amely alapján “nagyon erős nyugtatószert” találtak az állat szervezetében, ami “hosszú ideig kihat a lovak idegrendszerére”.

A HVG szerint már történt hasonló eset a lovassportban, de ezeket roppant nehéz bizonyítani. Mindenesetre ha igaz, a tettes a csalás mellett állatkínzást követett el, és súlyos anyagi kárt is okozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik