Sport

Már a Hajszánk is Nemzeti

Az ügyességet, erőnlétet igénylő akadályfutások korát éljük. A képlet egyszerű. Az emberek azért szeretik az effajta szenvedést, mert élményt adnak.

Egyre többen gondolják úgy, hogy jó buli egyénileg, párban, trióban, vagy többen, csapatban körbefutni a Balatont, vagy különböző akadályokkal tűzdelt terep-futóversenyeken – Cross Challenge-ek, Spartan Race-ek, Brutálfutások, stb. – részt venni. Tálos Gergő tehát nem talált ki új dolgot, legfeljebb más néven csomagolja ugyanazt. A szervező cég, a Tori Sport Kft. ügyvezetője Hajszákat tart és parányi különbségként azért jegyezzük fel, hogy itt a futás, és a fizikai teljesítményt némi mostanság divatos hagyományőrzéssel fűszerezik.

Idén májusban megrendezésre került már Pannon-, majd a Suli Hajsza Cseszneki vár közelében, a Kisbükk Majorban, ezt követte a Székely Hajsza Erdélyben, a csíksomlyói Nyeregben. Előbbiről egy kis kedvcsináló:

Októberben itt lesz nekünk az újabb Hajsza, idén a negyedik. Ez már Nemzeti.

Az október 7-én a Normafánál megrendezésre kerülő Nemzeti Hajsza is olyan kaland, mint az eddigiek, mindenki meg tud csinálni, ha felkészül rá – és mindenkinek ki kellene próbálnia! Az akadályok jellege ügyességi, hagyományőrző, koordinációs készséget próbára tevő, erőt- állóképességet igénylő, de ezek mellett a szellemi frissességre is szükség van

– összegzi az elmúlt hét hajsza tapasztalatait Tálas Gergő.

A Nemzeti Hajszán ki-ki ereje, kitartása, felkészültsége függvényében választhat a 7+ km hosszúságú, 15+ akadállyal tűzdelt, vagy a 14+ km hosszú, 20+ akadállyal nehezített pálya közül. Mindkét távon jelentős a szintkülönbség is. A „+” a meglepetéseket jelöli, hiszen mind az akadályok, mind azok sorrendje és/vagy száma titkos.

A budapesti, Normafánál tartandó Nemzeti Hajsza futamok félóránként, indulnak reggel kilenctől. Nevezni itt, vagy a helyszínen is lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik