Sport

Már a Hajszánk is Nemzeti

24.hu
24.hu

2017. 08. 29. 17:30

Az ügyességet, erőnlétet igénylő akadályfutások korát éljük. A képlet egyszerű. Az emberek azért szeretik az effajta szenvedést, mert élményt adnak.

Egyre többen gondolják úgy, hogy jó buli egyénileg, párban, trióban, vagy többen, csapatban körbefutni a Balatont, vagy különböző akadályokkal tűzdelt terep-futóversenyeken – Cross Challenge-ek, Spartan Race-ek, Brutálfutások, stb. – részt venni. Tálos Gergő tehát nem talált ki új dolgot, legfeljebb más néven csomagolja ugyanazt. A szervező cég, a Tori Sport Kft. ügyvezetője Hajszákat tart és parányi különbségként azért jegyezzük fel, hogy itt a futás, és a fizikai teljesítményt némi mostanság divatos hagyományőrzéssel fűszerezik.

Idén májusban megrendezésre került már Pannon-, majd a Suli Hajsza Cseszneki vár közelében, a Kisbükk Majorban, ezt követte a Székely Hajsza Erdélyben, a csíksomlyói Nyeregben. Előbbiről egy kis kedvcsináló:

Októberben itt lesz nekünk az újabb Hajsza, idén a negyedik. Ez már Nemzeti.

Az október 7-én a Normafánál megrendezésre kerülő Nemzeti Hajsza is olyan kaland, mint az eddigiek, mindenki meg tud csinálni, ha felkészül rá – és mindenkinek ki kellene próbálnia! Az akadályok jellege ügyességi, hagyományőrző, koordinációs készséget próbára tevő, erőt- állóképességet igénylő, de ezek mellett a szellemi frissességre is szükség van

– összegzi az elmúlt hét hajsza tapasztalatait Tálas Gergő.

A Nemzeti Hajszán ki-ki ereje, kitartása, felkészültsége függvényében választhat a 7+ km hosszúságú, 15+ akadállyal tűzdelt, vagy a 14+ km hosszú, 20+ akadállyal nehezített pálya közül. Mindkét távon jelentős a szintkülönbség is. A „+” a meglepetéseket jelöli, hiszen mind az akadályok, mind azok sorrendje és/vagy száma titkos.

A budapesti, Normafánál tartandó Nemzeti Hajsza futamok félóránként, indulnak reggel kilenctől. Nevezni itt, vagy a helyszínen is lehet.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

German Chancellor Angela Merkel greets an interactive robot at the digitalSTROM stand during the annual Girl's Day fair at the chancellery in Berlin on April 26, 2017.
The fair aims to attract young women to hi-tech and engineering jobs.  / AFP PHOTO / John MACDOUGALL
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.