Sport

Jöhet a Babos-Sarapova meccs

Marija Sarapova percekig sírt, miután a US Open nyitókörében legyőzte a második kiemelt Simona Halepet. Sarapova most tért vissza GS-tornán az eltiltása után.

A nyitóforduló slágermérkőzése, a 2006-os US Open-győztes Marija Sarapova és a világranglistán második Simona Halep csatája a várt színvonalas küzdelmet hozta, amelyben 2 óra 46 perc alatt az orosz klasszis kerekedett felül.

Sarapova percekig sírt a háromjátszmás győzelme után. 

Az ötszörös GS-győztes, volt világelső teniszező április óta versenyez, miután letöltötte 15 hónapos eltiltását, amelyet doppingvétség – meldonium használata – miatt kapott. Azóta több tornán szabadkártyával indult, de a Roland Garroson és Wimbledonban nem játszhatott. A világranglistán jelenleg 146. Sarapova legutóbb a 2016-os Australian Openen vett részt Grand Slam-viadalon, a US Openen pedig 2014-ben indult ezt megelőzően.

Azt gondoltam előtte, ez is csak újabb egy újabb nap, egy újabb lehetőség, egy újabb meccs lesz. Aztán sokkal több lett annál

– mondta később Sarapova.

Igazán jelentős eredményt nem tett le az asztalra idén, a mostani győzelmét tekinthetjük az igazi visszatérésnek. A következő körben tehát Babos Tímeának a legjobbját kell nyújtania majd ellene.

A játéknap legnagyobb meglepetését a magyar származású brit Johanna Konta kiesése jelentette: a hetedik helyen kiemelt játékost a világranglistán 78. szerb Aleksandra Krunic búcsúztatta három játszmában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik