Sport

US Open: Stollár kiesett, Babos Fucsovics kezdésre vár

stollar-fanny(960x640).jpg (Array)
stollar-fanny(960x640).jpg (Array)
A 18 éves magyar teniszezőnő a selejtező második fordulójában búcsúzott az amerikai nyílt teniszbajnokságon, de hétfőtől két magyarnak szurkolhatunk.

A US Open honlapja szerint a WTA-világranglistán 237. magyar játékos csütörtök éjjel az ukrán Katerina Kozlovától kapott ki egy óra alatt, két sima játszmában.

A nők kvalifikációjában Gálfi Dalma már az első körben kiesett, a főtáblára jutáshoz három találkozót kellett volna nyerni.

A 137. nyílt amerikai teniszbajnokság hétfőn kezdődő 128-as főtábláján Fucsovics Márton, illetve Babos Tímea képviseli majd a magyar színeket.

Babos Tímeát tavaly – pályafutása során először – a 32. helyen egyesben is kiemelték, az utóbbi hónapokban viszont gyengébb formában van. Februárban, budapesti diadala után a 27. helyen állt a WTA-rangsorban, azóta viszont a 66. pozícióba csúszott vissza, mivel 10 győzelem mellett 20 vereségnél tart idén. A 24 éves magyar tavaly a harmadik fordulóban kapott ki nagy csatában Haleptől, így jócskán van megvédendő ranglistapontja.

A férfiaknál Fucsovics Márton (122.) sok selejtezős próbálkozás után először kezd alanyi jogon egy Grand Slam-főtáblán, ami annak köszönhető, hogy júliusban karriercsúccsal az ATP-rangsor 99. helyére ugrott. A Davis Kupa-válogatott alapembere harmadszor próbál szerencsét a GS-elitmezőnyben: egy éve a selejtezőből jutott fel a US Open főtáblájára, idén Wimbledonban pedig szabadkártyát kapott.

US Open, selejtező, nők, 2. forduló:

Katerina Kozlova (ukrán)-Stollár Fanny 6:2, 6:3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik