Sport

Meglepő rangadó a US Open nyitókörében

A kiemeléseknek köszönhetően a tenisztornákon csak a későbbi fázisokban kerülhetnek össze a legnagyobb sztárok,

azonban a US Openen ez most másképp lesz: Marija Sarapova mindjárt az első fordulóban Simona Halep ellen játszik majd.

A torna történetének első nyílt sorsolásán jött össze a leosztás, amelyben a második kiemelt Halep – aki nemrég hőgutát kapott meccs közben – a 2006-os US Open-győztessel csap majd össze.

Természetesen mindez csak azért lehetséges, mert Sarapova a doppingügye utáni eltiltása miatt visszacsúszott a ranglistán, és azóta sem kapaszkodik felfelé túlzottan nagy tempóval, miközben el kell tűrnie, hogy több társa csalónak tartja.

Sarapovát 15 hónapra tiltották el, idén visszatért, de még mindig csak a 147. a ranglistán. Babos Tímea ugyanott a 66., New Yorkban pedig a svájci Viktorija Golubic (104.) ellen kezd, amennyiben győz, éppen Halep vagy Sarapova lesz a következő ellenfele.

A férfiaknál Rafael Nadal, a nőknél Karolina Pliskova az első kiemelt, Nadal kétszer meg is nyerte a tornát, Pliskova tavaly döntőzött.

Rafael Nadal-Roger Federer álomdöntő viszont biztosan nem lesz, mert a két klasszis a felső ágra került.

Kettejük randevúja azonban az elődöntőben is különleges lenne, ugyanis hihetetlen módon a hosszú pályafutásuk során a Flushing Meadows pályáin még egyszer sem mérkőztek meg.

Annak ellenére sem, hogy Federer már hatodszor, míg Nadal harmadszor nyerheti meg a US Opent.

A férfiak 128-as főtábláján szereplő egyetlen magyar játékos, Fucsovics Márton selejtezőből érkező ellenféllel kezd, siker esetén pedig az üzbég Gyenyisz Isztomin és a 20. helyen kiemelt spanyol Albert Ramos Vinolas párharcának győztese következne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik