Sport

A Baby Federer megnyerte élete első ezres tornáját, a nőknél még egy ideig nem lesz román világelső

A bolgár Grigor Dimitrov sikerével ért véget a Cincinnatiben zajló ezres torna. A nagy négyes (Rafael Nadal, Andy Murray, Roger Federer, Novak Djokovic) közül csak a világelső Nadal volt jelen a tornán, de ő a későbbi döntős, ausztrál Nick Kyrgios ellen már a negyeddöntőben elvérzett.

A döntőben aztán Dimitrov két szettben, 6:3, 7:5-re verte a 22 éves ellenfelét, és életében először emelhetett fel ilyen értékes trófeát.

Nagyon sokat jelent nekem ez a győzelem. Magabiztosabb vagyok, mint valaha, ezért edzettem annyit. Most egy-két napig még az ünneplésé a főszerep, de aztán készülők a US Openre

– nyilatkozta Dimitrov a döntő után örömittasan.

A 25 éves bolgár teniszezőt sokan Baby Federernek becézték, mert stílusa, kiállása hasonlított a 19-szeres Grand Slam-győztes svájciéhoz. Végül Dimitrov 2014 után megtorpant, de most ismét a legjobb 10 között van már a világranglistán, és nagy reményekkel várhatja a US Opent, amely augusztus 28-án kezdődik az Amerikai Egyesült Államokban.

A nőknél a júliusban Wimbledonban diadalmaskodó Garbine Muguruza és az a Simone Halep játszott, aki ha nyert volna, világelsőként nyitotta volna a hetet. A román teniszező végül nagyon csúnyán, 6:1. 6:0-ra kapott ki nem egész egy óra alatt, így a megsemmisítő veresége azt jelenti, marad a cseh Karolina Pliskova az élen.

Tenisz, Cincinnati ezres torna, döntők

Férfiak:
Grigor Dimitrov (BUL)-Nick Kyrgios (AUS) 6:3, 7:5

Nők:
Garbine Muguruza (SPA)-Simone Halep (ROU) 6:1, 6:0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik