Sport

Hosszú Katinka: Elfáradtam

Nem sűrűn ad interjú Hosszú Katinka. Most megtette és ezzel érdekes gondolatokat tett közkinccsé.

Nem sűrűn ad interjú Hosszú Katinka. A kivételt ezúttal a Nemzeti Sport szakújságírója jelenti, Kovács Erikát érte az a megtiszteltetés, hogy a háromszoros olimpiai bajnokkal beszélgethetett.

A budapesti vizes világbajnokság legeredményesebb magyar versenyzője elárulta, nem most, Eindhovenben vette el tőle először a világcsúcsot a spanyol Mireia Belmonte.

Átélte már már ugyanezt 2014-ben, a dohai rövid pályás világbajnokságon, ahol 400 vegyesen szintén csúcstartóként ugrott vízbe, de a futam végén már a spanyol neve mellett virított a “new world record” felirat.

Belmonte kapcsán erre vigyázni kell, mert ha vérszemet kap, ráugrik a lehetőségre. Másfelől viszont jól mutatja, hogy soha senki nem fog félreállni előlem! Nem sűrűn vallom ezt be, de elfáradtam Eindhovenre, leginkább mentálisan. Belmonte ezt megérezte, és erőt merített belőle. Az előző állomáson, Berlinben majdnem megdöntöttem négyszáz vegyesen a saját világrekordomat, ez is mutatta, hogy a formámmal nincs baj, a gondot inkább az jelentette, hogy korábban minden állomáson sok számot úsztam, míg az új szabályok ezúttal ezt nem engedték meg nekem. Nagyon nehéz egyetlen számra mentálisan figyelni – ha több távot vállalok, akkor egyik jön a másik után, és az ember másként koncentrál. Pedig az én célom, hogy robot legyek, hogy a külsőségek ne befolyásoljanak soha – a történtek azt mutatják, versenyzőként még nem jutottam el ide

– fogalmazott Hosszú, aki hozzátette, férjéből Shane Tusupból merít erőt, akinek segítségével az elmúlt években már olyan erőssé vált, hogy magában is bízhat.

Az úszónő a magyar úszósportban kialakult csatározásokról elmondta, úgy véli, elindított valamit azzal, hogy kiállt, és elmondta a véleményét.

Annak mindenképpen örülök, hogy bármi is történik ezután, azt kiharcoltuk, hogy a sportágban lehet változást elérni, és én ezt pozitívumként élem meg. Most már nem félnek elmondani az emberek mindazt, amit gondolnak. Sok víz lefolyik a Dunán, mire elmondhatjuk, hogy stabil lesz minden körülöttünk, de már az eredmény, hogy véget ért az a huszonhárom évig tartó korszak, amikor nem mertünk beszélni

– utalt Hosszú Gyárfás Tamás elnöki időszakára. Az IronLadyt a róla megjelent híradások, írások alatt épp ezért ostorozzák sokan, mert 2015 óta nem szégyelli, mi több, markánsan képviseli véleményét.

Megerősítenek a támadások. Annyi mindent mondtak és írtak már rólam, aminek csak egy része volt igaz, a másik felének viszont köze sem volt a valósághoz, hogy megtanultam visszafogni magam. Tudom, sokaknak van egy képük rólam, ami valójában nem is én vagyok. Képzelje, az elmúlt hetekben már több cikket is el tudtam olvasni úgy, hogy nem ment fel bennem a pumpa

– könyvelt el egy részsikert Katinka.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik