Sport

Visszalépett egy ételmérgezést kapó atléta

Az atlétikai vb férfi 400 méterének egyik esélyese, Isaac Makwala hétfőn már egy számtól visszalépett, de nem sokat javult az állapota.

A címvédő és olimpiai bajnok Wayde van Niekerk egyik legnagyobb kihívója, Isaac Makwala állapota nem javult, ezért visszalépett az atlétikai vb férfi 400-as döntőjétől.

A botswanai futó az egyike azon sportolóknak, akik ételmérgezést kaptak az elmúlt napokban, és betegsége miatt hétfőn visszalépett a 200 méter előfutamaitól.

Az egykörös számban a 2015-ös vb-n ötödik 30 éves sprinter kedden délelőtt a BBC-nek még úgy nyilatkozott, hogy nincs igazán rosszul, csak hányt, sok más atlétához hasonlóan, és futni fog a döntőben. Kedden délután azonban a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) orvosi delegáltja azt javasolta, hogy ne induljon, így visszalépett.

Makwala számára fájó lehet a döntés, mivel idén kirobbanó formában versenyzett, egyértelműen éremesélyesként futott volna a vb-döntőben. Az afrikai atléta a júliusi monacói Gyémánt Liga-versenyen megszorongatta a világcsúcstartó Van Niekerket, akitől csak egy tizeddel kapott ki, és az ott elért 43.84 másodperces eredményével harmadik a világranglistán.

A férfi 400 fináléja a keddi nap főszáma, amit közép-európai idő szerint 22.50-től rendeznek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik