Sport

U20-as vízilabda-vb: magabiztos győzelemmel kezdtek a magyarok

A magyar válogatott elsöprő 26-2-es győzelmet aratott Dél-Afrika ellen a belgrádi U20-as vízilabda-világbajnokságon. A mérkőzésen a mieink közül az összes mezőnyjátékos betalált, a legeredményesebb Manhercz Krisztián volt, ő hat gólig meg sem állt.

Örülök, jó egy ilyen bemelegítő meccsel kezdeni. Az első mérkőzés mindig nehéz egy világversenyen, ez így jó volt. Mindenki lőtt gólt, ez is fontos, a végén már kifejezetten gólt lövettek azzal, akinek addig nem jött össze.

– nyilatkozott Horkai György, az U20-as válogatott kapitánya a vlv.hu-nak.

Magyarország csapata a D csoportba került, ahol Dél-Afrikán kívül Egyiptom, Kanada és Olaszország szerepel még. Vasárnap Olaszországgal meccselnek Manherczék, majd a hétfői szünnapot követően szerdára befejezi a csoportküzdelmeket a magyar válogatott.

A folytatásban csoportelsőség esetén pénteken játszanánk, közvetlenül a negyeddöntőben, a B3-C2 mmeccs győztesével. Amennyiben második helyen végeznek a mieink, akkor csütörtökön nyolcaddöntőt kell játszani az A csoport 3. helyezettjével, majd a negyeddöntőben szinte biztosan Szerbia következne.

Vízilabda, U20-as világbajnokság – végeredmény

Magyarország-Dél-Afrika 26:2 (4:0, 7:0, 7:2, 8:0)
Gólok: Manhercz 6, Vadovics, Csacsovszky E., Teleki 3-3, Sélley-Rauscher, Szatmári, Burián, Simon 2-2, Zerinváry, Lukács D. D., Nagy Á.

A csoport másik mérkőzésén:
Egyiptom-Kanada 7:11 (0:1, 1:4, 3:2, 3:4)

A magyar csapat további programja:

Augusztus 6., vasárnap
18.00 Olaszország-Magyarország

Augusztus 8., kedd
10.20 Magyarország-Egyiptom

Augusztus 9., szerda
19.20 Kanada-Magyarország

Ajánlott videó

Olvasói sztorik