Sport

Baji futamgyőztesként döntős az atlétikai vébén

Baji Balázs (baji balázs, )
Baji Balázs (baji balázs, )
Baji Balázs kiváló reakcióidővel indult 110 gáton, mellbedobással lett futamgyőztes. A harmadik magyar, aki sprintszámban döntőzhet atlétikai vébén.

Baji Balázs döntőbe jutott 110 gáton a londoni atlétikai vébén, méghozzá futamgyőztesként, 13.23 másodperces idővel, a világcsúcstartó Aries Merrittet, a londoni olimpiai bajnokát is megelőzve.

Délelőtt sikeresen teljesítette az első kört, majd azt írta, “bizakodóan várom az esti középdöntőt”, ám a még sikeresebb középdöntő után úgy nyilatkozott az Eurosportnak, hogy őt magát is meglepte ez a szereplés.

Baji 0.120-as reakcióidővel rajtolt, majd végig az élen állt, és végül mellbedobással győzött. A nyolcas döntőbe a negyedik idővel jutott be.

Eddig sprintszámban összesen két magyar döntős volt az atlétikai vébék történetében: Bakos György 1983-ban hatodik lett 110 gáton, Kovács Attila 1987-ben negyedik lett 100 méteren.

A tavalyi Eb-ezüstérmes két századdal előzte meg Merrittet, aki 2012-ben ugyanebben a stadionban nyert olimpiát. Az amerikai atléta ugyan idén nem futott kimagaslóan – 13.09-es legjobb idővel rendelkezett -, de a magyar gátfutó eddig még soha nem tudta legyőzni.

Nagyon jó rajtom volt, és utána is tudtam folytatni, amit elkezdtem, nem ijedtem meg attól, hogy vezetek – értékelt az M4 Sportnak, emlékeztetve arra, hogy nem gyakran fordul elő vele, hogy senki sincs előtte. – A döntőbe kerülés volt a legnehezebb feladat a számomra, azzal, hogy ez teljesült, egy álom vált valóra. Kár lenne most már elgörcsölni, hiszen én csak nyerhetek. Úgy gondolom, hogy holnap tudok majd felszabadultan futni.

A döntőt magyar idő szerint hétfőn 22.30-kor rendezik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik