Sport

Baji elődöntős, javítottak a hétpróbázó magyarok

Baji Balázs futamában másodikként végzett, így magabiztosan jutott a vasárnap esti elődöntőbe 110 méter gáton a londoni atlétikai világbajnokságon. Krizsán Xénia és Zsivoczky-Farkas Györgyi javított a hétpróbásoknál.

Baji Balázs elődöntős 110 gáton az atlétikai vébén. Az országos csúcsot a júliusi Gyulai Memorialon 13.15 másodpercre javító gátfutónál többen is jobban kapták el a rajtot az első előfutamban, ám magabiztos futással egy híján minden társát megelőzte, a végén még kissé ki is engedhetett. Így 13.35 másodperccel zárt másodikként, a futamot 13.23-mal a jamaicai Omar McLeod nyerte.

Az eleje komótos volt, de aztán rátaláltam a ritmusra, és jó helyen értem célba – értékelt Baji az M4 Sportnak.

Jól érezte magát a futamon, amely “felvezetése” volt a világbajnokságnak, ezután következik számára az igazi verseny: “Jó formában érkeztem, sorra döntöttem a saját csúcsaimat. Bízom benne, hogy legalább ezt a szintet el tudom érni, vagy még jobbat is esetleg.”

Baji összesítésben a hatodik legjobb időt futotta, leggyorsabban az amerikai Aries Merritt teljesítette (13.16 mp) a 110 métert az előfutamok során.

Javítottak a magyarok gerelyhajításban

Krizsán Xénia négy helyet javítva a 11., Zsivoczky-Farkas Györgyi pedig két pozíciót előrelépve a 20. helyen áll hat szám után a hétpróbázók versenyében.

A hatodik számban, a gerelyhajításban Krizsán egyéni csúcsát megjavítva 51,25 métert dobott, ezért 884 pontot kapott. Zsivoczky-Farkas 44,95 méteres dobása 763 pontot ért. Így előbbi 5350, utóbbi 5135 ponttal ponttal várja az esti zárószámot, a 800 métert.

Az élen a belga Nafissatou Thiam áll 5980 ponttal a viadal honlapja szerint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik