Sport

Újabb hat lemondás az úszószövetség elnökségében

Amint véget ért a vizes világbajnokság és visszatértünk a szürke hétköznapokhoz, úgy tört ki ismét a belháború a magyar úszósportban. Egyre többen akarnak változásokat a sportágon belül, kezdve azzal, hogy a jelenlegi elnök, Bienerth Gusztáv távozzon a posztjáról – ő ugyanakkor jelezte: nem fog lemondani.

A héten már lemondott az Ellenőrző Testület elnöke és a testület egyik tagja, az Indexnek csütörtökön eljuttatott levél alapján pedig további hatan, köztük Cseh László is. Az ok, hogy a moszkvai Világkupán tartózkodó elnök semmit nem reagált a lemondásokra, nem tett lépéseket a közgyűlés összehívására, pedig az alapszabály szerint kellene neki. A mostani hat lemondással már csak az elnök, az alelnök és egy tag maradt a testületben.

Íme, az Indexnek elküldött levél:

“Lemondanak a MÚSZ elnökségi tagjai

A magyar úszósport mielőbbi szervezeti megújulása érdekében a Magyar Úszó Szövetség alulírott elnökségi tagjai sajnálattal ugyan, de a mai nappal benyújtják lemondásukat.

Büszkék vagyunk arra, hogy elnökségi tagságunk alatt a magyar úszósport kiválóságai – élükön Sós Csaba szövetségi kapitánnyal – kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, többek között a budapesti vizes világbajnokságon is.

A szakmai sikerektől függetlenül úgy látjuk: a MÚSZ jelenlegi elnöke sem az elnökséget, sem a közvéleményt nem tájékoztatja tényszerűen a szervezet tevékenységéről, illetve a meghatározó döntésekről.

A kialakult helyzetre való tekintettel az elnökség alulírott tagjai úgy döntöttek, miután a továbbiakban nem tudják hitelesen ellátni feladatukat a jelenlegi elnök vezetése alatt, ezért nem marad más választásuk, mint lemondani tisztségükről.

Becsky András

Cseh László

Danks Emese

Dr. Török Enikő

Törös Károly

Wladár Sándor”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik