Sport

Sikeres vb ide, vagy oda, újabb bomba robban az úszósportban

Elnökségi ülést tartott a Magyar Úszó Szövetség, amelyen a tagok kézhez kapták a MÚSZ Ellenőrző Testület vezetőjének lemondó levelét. Pósa Józsefné lemondás a MÚSZ Alapszabálya szerint azt jelenti, hogy az elnök köteles rendkívüli közgyűlést összehívni. A sportágon belül nyílt titok, az ET-elnök azért mondott le, hogy ezzel elősegítse a tisztújítást.

Jelenleg a MÚSZ elvben 15 tagú elnöksége csupán tíz főből áll, ahhoz, hogy a sportág vezető testülete döntésképes legyen, minimum nyolc elnökségi tagnak kell érvényes mandátummal bírnia. Közülük négyen írásban már megfogalmazták lemondásukat, azaz ha az Ellenőrző Testület vezetője nem adja be a lemondását, ők tették volna meg ezt.

Korábbi cikkeiben a 24.hu is úgy értékelte a szövetség január nyolcadikán megválasztott elnökének helyzetét, hogy “megfagyott körülötte a levegő”.

Mély víz, csak úszóknak
Bienerth Gusztáv hibát hibára halmoz, amit nem tolerálnak a legsikeresebb magyar sportágban. Kiderült: az új elnök nem jó úszó, ezért most fulladozik.

Jelzés értékű volt, hogy a sportág májusi közgyűlésén a tagság 75 százaléka az elnök valamennyi módosító indítványát lesöpörte az asztalról, nem szavazta azokat meg.

A világbajnokságon sem osztottak az elnöknek lapot: olyan még a sporttörténelemben nem fordult elő, hogy hazai rendezésű világbajnokságon adott sportág sportág elnöke egyetlen egyszer se adjon át díjat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik