Sport

A kapitány szerint szar volt a vébén Gyurta, de nem akarta kimondani

A magyar küldöttséggel elégedett is, meg nem is. Sós Csaba, az úszóválogatott kapitánya az Inforádiónak értékelt.

Elégedett is vagyok, meg nem is. Egy 30 fős csapatnál nyolc napig tartó versenyen olyan nincs, hogy mindenki jól ússzon. A részletes elemzések még hátra vannak, az okokat fel kell tárni, de bizonyos tényezők már felsejlenek.

Pozitívumként látja, hogy:

  • több mint kétszer annyian úsztak döntőt, mint az olimpián, és sok értékes helyezés született
  • öt olyan szám volt, amelyben hogy két magyar indult a döntőben, míg Rióban egy
  • a gyorsváltó döntőbe sem jutott emberemlékezet óta, most bronzérmes lett.

A világbajnokság előtt tíz, plusz-mínusz két éremről beszélt, tíz akkor lehetett volna, ha mindenki a legjobbját ússza. „Kapás Boglárkának ezúttal nem ment úgy, ahogy vártuk, de egy negyedik és két ötödik helyet így is szerzett. Szintén éremesélyesnek gondoltam Kenderesi Tamást, aki kevéssel maradt le”, mondta.

Hosszú Katinka négy éremmel zárt, ebből kettő arany, róla azt mondta Sós, megmutatta, hogy mindig meg tud újulni, de ő sem úszta meg a legjobb idejét.

Sokarcú versenyző, mert olyan még nem történt, hogy három úszásnemben nyert volna érmet világbajnokságon.

Új magyar úszócsoda is született, Milák Kristóf, a kapitány tudta, ha megérzi a versenyzés ízét, megállíthatatlan lesz. Verrasztó Dávidról is pozitívan nyilatkozott, ő 400 vegyesen lett ezüstérmes. „azzal, hogy felállt a padlóról az olimpia után, tanúbizonyságot tett arról, hogy igazi sportember. Nagyon kedvelem, örülök, amikor mosolyogni látom és büszke vagyok rá.”

Az idei nem Gyurta Dániel vb-je volt, 100 és 200 mellen is a selejtezők után búcsúzott az olimpiai bajnok.

A vb-teljesítményét egy négybetűs magyar szóval le tudnám írni (értsd: szar – a szerk.), de nem teszem. Vegye mindenki tudomásul, hogy egy olimpiai bajnokról beszélünk, ráadásul háromszoros vb-győztes. Nehézségeken van túl, ezért felajánlottam neki, hogy ha úgy érzi, ne induljon a vb-n. Talán szerencsésebbnek éreztem volna, hogy a jövő évi Eb-vel indul meg, aztán a vb-re és az olimpiára újra felépíti magát, de igazi versenyzői alkat, meg akarta mutatni, hogy mit tud a hazai közönség előtt. A debreceni ob-n nem úszott rossz időt, annak alapján miért ne hihette volna, hogy javulni fog. Korlátlan a bizalmam benne, nem inogott meg a hitem abban, hogy újra a csúcson lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik