Sport

Keszthelyi Vivien ezúttal gokartot vezetett

Keszthelyi Vivien augusztus elején a nürburgringi 24 órás versenyen is győztes, közel 600 lóerős Audi R8 LMS-t vezeti majd.

A felkészülés részeként most a kecskeméti gokart pályán körözött egy versenygokarttal az Audi TT Kupa történetének első magyar pontszerzője, a mindössze 16 éves Keszthelyi.

Bár a TT Kupában elsőkerekes autókkal versenyeznek az Audi tehetséggondozó akadémiáján fontosnak tartják, s a program része, hogy Keszthelyi folytassa a felkészülést a jövőre annak érdekében, hogy később a GT-kategóriában, hátsókerék meghajtású autókkal is megállja a helyét. Éppen ezért, hiába óriási a lóerő különbség, a gokartozás jó alapot jelent a hátsókerék meghajtású autók vezetéséhez.

 

Fotó: Team VRS

Keszthelyi Vivien pályafutása során mindössze ötödik alkalommal ült az általában pályakezdők által használt gokartban, profi versenygokartot pedig életében először vezetett és jó időket ért el az európai színvonalú kecskeméti gokartpályán.

Keszthelyi Vivien a következő hetekben továbbra is gőzerővel készül a TT Kupa folytatására. A sorozat következő hétvégéjére a hollandiai Zandvoortban kerül sor augusztus 18. és 20. között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik