Sport

Közösségének megbecsült tagja lenne a bukott kajakos

A riói olimpiáról nem csak doppingügye miatt lemaradó Dudás Miklós új életet kezdett, írja a Borsonline. A világbajnok kajakosról 2016-ban derült ki, hogy a 2015-ös Európa Játékokon tiltott hormonkészítményt használt. Tettéért 34 hónapra eltiltását tölti, de az elmúlt hónapokban így is több botrányos momentum is kötődik hozzá: először összevissza beszélt a doppingolásról, majd barátnőjére próbálta kenni az egészet, később pedig elérte a mélypontot: tavaly egy bevásárlóközpontból lopott, idén júniusban pedig megütött egy nőt.

Viszont ha minden igaz, ez már csak a múlt, Dudás Miklós megváltozott, és készül a visszatérésre.

Nem gyakori, hogy egy eltiltott sportoló elmegy egy kétnapos doppingellenes előadásra, de én ott voltam, ezzel is jelezni akartam, hogy megbántam, amit tettem, és lezártnak tekintem ezt az időszakot

– mondta a Borsnak Dudás, de előtte megosztotta a lap olvasóival azt is, hogy jövő áprilisban visszatérhet a versenysporthoz és már nagyon készül – értsd: rengeteget edz – szponzorával, Kovács Zoltánnal.

Dudás hozzátette: nem akarja elhagyni az országot, nem futamodik meg a kihívások elől,

és be akarja bizonyítani, hogy tisztán is tud sikeres lenni, ezzel párhuzamosan pedig ismét megbecsült tagja lenne a kajakos közösségnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik