Sport

Csapatot keres a Real Madridot is megjárt vb-ezüstérmes holland labdarúgó

Régóta pusmogtak róla, péntek este hivatalossá vált: a 33 éves egykori Real Madrid alapember, 2010-ben az Interrel Bajnokok Ligáját, a holland válogatottal vb-ezüstérmet nyerő Wesley Sneijder felbontotta szerződését a török Galatasarayjal, írja az ESPN. A török klub a portál szerint azt írta, közös megegyezés előzte meg a szakítást. Mindez állítólag azért is történt meg most, mert múlthéten a holland középpályás ügynöke nyíltan beszélt egy olasz csapattal való (Sampdoria) tárgyalásokról.

Források azt is elmondták az ESPN újságírójának, hogy a következő szezontól az MLS-ben – tehát az amerikai bajnokságban – új csapatként bemutatkozó Los Angeles FC is sorban áll a 131-szeres holland válogatottért.

Sneijder azután távozhat ingyen Törökországból, hogy lemondott a következő szezonra még őt illető, 4,5 millió eurós fizetéséről. Az amerikai sportportál brit kirendeltsége úgy tudja, a játékos a következő klubjában körülbelül 3,5 millió eurót szeretne kapni évente. Viszont ha úgy adódik, Sneijder szeretne Törökországban, de egy másik együttesnél focizni, 20 millió eurót kell fizetnie a Galatasarayban.

Sneijder pályája csúcsán a Real Madridban két év alatt csak 66 meccsen játszott, de utána az olasz Interben négy szezon alatt már 116-szor kapott lehetőséget. A Galatában is nagyszerűen játszott, négy és fél év alatt 173-szor lépett pályára. Hazája válogatottjában továbbra is alapember.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik