Sport

Fucsovics: irány a US Open-főtábla

Fucsovics Márton bejutott a 127 ezer euró összdíjazású braunschweigi salakos tenisztorna elődöntőjébe, miután a negyeddöntőben 6:2, 6:2-re nyert 74 perc alatt a moldovai Radu Albot ellen.

A győzelemnek köszönhetően a pályafutása során először bekerül a legjobb 100 közé a világranglistán, így a US Open főtábláján is szerepelhet.

“Semmit nem akarok elkiabálni, mert hétfőn, a világranglista megjelenésekor válik hivatalossá, de a számítások szerint benne vagyok a top százban – mondta szurkolói honlapjának Fucsovics Márton. – És mivel a hétfői ranglista az alapja a US Open besorolásnak, ezért ez azt jelentené, hogy főtáblás leszek az év utolsó Grand Slam-tornáján.”

Azóta már biztossá vált, hogy Fucsovicsnak megvan a 98. hely hétfőtől.

“Mindkét mai meccsemen jól játszottam, miután a délelőtti mérkőzésen éreztem, hogy Stebe felett állok egy szinttel, ezért arra törekedtem, hogy minél gyorsabban nyerjek, mert spórolni kellett az erővel délutánra – mesélte a nyíregyházi játékos. – Albot ellen is jól ment a játék, de megint kiderült, hogy a meccset nem könnyű lezárni, és öt egynél ő is minden mindegy alapon kezdett játszani, és öt kettőnél háromszor is elporolta a vonalat. A lényeg, hogy megvan, ez ad akkora önbizalmat és felszabadultságot, hogy innentől kezdve a tornagyőzelem legyen a célom.”

Tornagyőzelem esetén Fucsovics akár a 84. is lehetne a világrangsorban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik