Sport

Konta Johanna folytatta történelmi menetelését a wimbledoni tornán

A magyar származású, brit színekben teniszező Konta Johanna bejutott a legjobb négy közé Wimbledonban. A hatodik helyen kiemelt játékos kedden a másodikként rangsorolt Simona Haleppel játszott, és ugyan az első szettet elveszítette rövidítésben, a második játszmát megnyerte tie-breakben, majd a harmadik felvonásban egyszer brékelni tudta riválisát, ezután pedig 6-4-re megnyerte a játékrészt.

Konta ezzel ráadásul folytatta történelmi szereplését. Eleve már az csodaszámba ment, hogy a nyolc közé jutott, brit teniszezőnő erre 1984 óta nem volt képes. Elődöntőben pedig 1978, Virginia Wade óta nem járt brit női játékos.

A legjobb négy között Venus Williams lesz majd az ellenfele. Az amerikai ötször nyerte meg a wimbledoni tornát egyesben, Kontának ez a mostani lesz a második Grand Slam-elődöntője a tavalyi Australian Open után.

A Roland Garroson döntős Halep vereségével biztossá vált, hogy nem ő, hanem Karolina Pliskova veszi át az első helyet hétfőn a világranglistán a német Angelique Kerbertől. Érdekes, hogy a cseh teniszező úgy lesz világelső, hogy már múlt csütörtökön, a második fordulóban kiesett Wimbledonban.

A világranglistán 87. Magdalena Rybarikova jutott be utolsóként a női elődöntőbe, miután kedden legyőzte az amerikai Coco Vandeweghe-et.

Eredmények – Wimbledon, női egyes, negyeddöntő

Rybarikova (szlovák)-Vandeweghe (amerikai, 24.) 6:3, 6:3
Konta (brit, 6.)-Halep (román, 2.) 6:7 (2-7), 7:6 (7-5), 6:4
Muguruza (spanyol, 14.)-Kuznyecova (orosz, 7.) 6:3, 6:4
V. Williams (amerikai, 10.)-Ostapenko (lett, 13.) 6:3, 7:5

Az elődöntő párosítása:
Konta-V. Williams, Muguruza-Rybarikova

Fotó: Europress/AFP/Glyn Kirk

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik