Sport

Két góllal kapott ki az olimpiai és világbajnoktól a női vízilabda-válogatott

Vereséggel zárta szereplését a magyar csapat a Vodafone Kupáért kiírt világbajnoki felkészülési női vízilabdatornán, Miskolctapolcán, s másodikként végzett pénteki legyőzője, az Egyesült Államok csapata mögött.

Bíró Attila szövetségi kapitány olimpiai negyedik, Európa-bajnoki címvédő együttese az első helyért szállt vízbe a százszázalékos, korábban Új-Zélandot és Ausztráliát is könnyedén verő olimpiai és világbajnok amerikaiakkal, ehhez azonban nyernie kellett.

Sikert ígérően kezdődött a meccs, hiszen a tengerentúliak első két emberelőnyüket elpuskázták, s bár a hazaiak is rosszul sáfárkodtak a hat az öt elleni játék kínálta lehetőségekkel, a center Bujka Barbara “magányos” alakításaival – két látványos csavargóljával – elhúzott 2-0-ra. Amerikai szépítést követően a balkezes Bujka újabb bombagóljaival 3-2-re, majd 4-3-ra alakította az állást magyar szempontból. Ezután viszont három – megválaszolatlanul maradt – amerikai találat következett (6-4).

A nagyszünet előtt Keszthelyi Rita ejtett pontosan, majd – már a harmadik negyed elején – ugyanő ismét a kapus felett ívelve át a labdát egyenlített (6-6). A rivális visszavette a vezetést, Keszthelyi rövidsarkos lökete azonban célba ért (7-7). Mi több: Szücs Gabriella távoli lövésével 8-7-tel megint a magyar együttes állt jobban, igaz, nem sokáig (8-8).

A befejező nyolc percben a helyzetek előbb itt is, ott is kimaradtak, majd amerikai gólok következtek (10-8). Győzelmével az Egyesült Államok nyerte a Vodafone Kupát, míg Magyarország másodikként végzett.

Kikapni soha nem jó, mindegy, hogy ki az ellenfél és mennyi a különbség. Megnehezítettük a dolgukat, voltak jó momentumok, de ahhoz kevés, hogy nyerni is tudjunk

– értékelt Bíró Attila az M4 Sportnak. Hozzátette, gólszerzésben még eredményesebbnek kell lenni a világbajnokságon, ebben segíthet, hogy Egerben jövő héten, a budapesti vb rajtja előtt még három edzőmérkőzést játszik a válogatott az amerikaiakkal.

Eredmény – Női vízilabda, Vodafone Kupa, 3. forduló

Egyesült Államok – Magyarország 10-8 (2-3, 4-2, 2-3, 2-0)
a magyar góldobók: Bujka 4, Keszthelyi 3, Szücs 1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik