Sport

A vizes vb után elküldhetik az úszószövetség elnökét

A Magyar Narancs csütörtöki számában terjedelmes írásban foglalkozott a magyar úszósporttal, és azt írták, Gyárfás Tamás távozása után Deutsch Tamás és Simicskó István neve is felmerült lehetséges utódként, előbbit Gyárfás preferálta, utóbbit Kövér László.

Végül Bienerth Gusztáv lett a befutó, aki jó kommunikátor, pénzügyi vezető, de bukott már a kéziszövetségben és az MLSZ-ben is korábban. Csányi Sándor érkeztével távozott, aki a FIFA-tól is visszahívta

Gusztit a 2024-nél (az olimpiai pályázat előkeszitéséért felelős Zrt.-nél, a szerk.) találták ki, azért, hogy megszabaduljanak tőle

– mondta a Narancs forrása.

Mivel a Fidesz a jó kádereknek fogja a kezét, turizmusért felelős kormánybiztosként is méltó módon távozhatott.

A MÚSZ élen hat hónap alatt felélte a kreditet.

Kirakta a régieket, de senkit nem hozott, aki tapasztalattal bír, csak a saját, lojális társait, volt, hogy Darnyi Tamást sem ismerték meg a portán. Új főtitkár Szántó Éva óta nincs.

Mély víz, csak úszóknak
Bienerth Gusztáv hibát hibára halmoz, amit nem tolerálnak a legsikeresebb magyar sportágban. Kiderült: az új elnök nem jó úszó, ezért most fulladozik.

Támadták a Kiemelt Edzői Program pénzei és a Gerevich-pénzek csúszása miatt is.

Nem került be a MOB elnökségbe, hiába pályázott, a vb szervezőbizottságába sem került be. Az adminisztráció nem az erőssége, az izraeli ifi Eb-n csak azért tudott elindulni a magyar csapat, mert bár lekéste a nevezést, elintézte a sportdiplomácia.

Csak egy új szponzort hozott, de a régiektől nem alkudott ki jobb támogatást, egy nagy pedig jövőre egy évtized után távozik. Sőt, a MÚSZ a FINA kasszában hagyott 4 ezer dollárt azzal, hogy a FINA szülinapra nem szervezett nemzeti úszóeseményt a World Aquatics Dayre. Egy verseny és egy másfél perces kisfilm kellett volna.

Az Origo nemrég sejttette, súlyos pénzügyi visszaélések lehettek Gyárfás alatt, a narancs szerint hanyag könyvvizsgálói jelentéssel tüzeltek, Bienerth is hírlapi kacsának nevezte a lap szerint a történéseket, igaz, a MÚSZ nem kezdeményezett helyreigazítást.

Több forrás szerint az elnök a Hosszú Katinkát pártoló, FINA-ellenes kommünikével és a vb előtt megjelent Origo-cikkel verte ki a biztosítékot kormányzati körökben.

Úgy hírlik, nyáron mennie kell, megvan a kilövési engedély, a vb után elengedik a kezét.

Gyárfás nem tervez visszatérni, bár három alkalmas jelöltet is tudna és akar is javasolni a politikai döntéshozóknak. Úgy tudjuk, Deutsch Tamás neve most nincs ott az elsők között, menekülésnek venné ki magát, ha az MTK éléről a MÚSZ-hoz menne.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik