Sport

Sokba került a bírónak hajított érme a teniszezőnek

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, pénzt dobott a játékvezetőnek az orosz Danyiil Medvegyev a wimbledoni teniszbajnokságon, miután öt szettben kikapott a belga Ruben Bemelmanstól a második fordulóban.

Már a meccs folyamán összeveszett az orosz játékos a székbíróval, Mariana Alvessel, ugyanis figyelmeztetésül levont tőle egy pontot. A büntetés után Medvegyev arra kérte a mérkőzés ellenőrét, hogy távolítsa el a játékvezetőt. Később, miután vereséget szenvedett, kezet fogott a portugál bíróval, majd kivett a tárcájából egy érmét, és felé dobta.

Az ITF 14 500 dolláros bírsággal sújtotta Medvegyevet, aki később hiába kért elnézést tettéért. Az orosz teniszező nem először okozott botrányt egy meccsen: tavaly kizárták egy amerikai challenger-versenyről, mivel azzal gyanúsította meg a színes bőrű főbírót, hogy összejátszik szintén fekete ellenfelével.

Más sem úszta meg bírság nélkül a bírósági ülést, Bernard Tomic 15 ezer dolláros büntetést kapott a kiesése utáni sajtótájékoztatón tett kijelentéseiért, valamint sérülés színleléséért. Az ausztrál játékos kedden három sima szettben kikapott a német Mischa Zverevtől, majd közölte:

Unatkoztam a pályán, nem találtam motivációt. Mentálisan és fizikálisan sem álltam készen, és ápolást is csak azért kértem, hogy történjen valami.

Tomicot már kétszer is kitették ideiglenesen hazája Davis Kupa-csapatából renitens viselkedése miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik