Sport

Reagált a közmédia az állítólagos eltiltásra

a budapesti vizes vb helyszíne
a budapesti vizes vb helyszíne

Az MSZP frakcióvezető-helyettese közleményben kifogásolta, hogy csak az M1 aktuális csatorna közvetíthet a vizes vb-ről. Szakács László szerint a kormány még a sporteseményt is alárendeli “saját gyűlöletkeltő kampányának”.

Az mno.hu azt írta, több televízió is olyan tartalmú levelet kapott, amely szerint akkor sem dolgozhatnak kameráikkal a vb helyszínein, ha épp nincs verseny, így abba a zónába sem léphetnek be, ahol a versenyzőket lehetne kérdezni.

Mindezek után csütörtökön közleményt adott ki a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA), amely szerint senki sincs eltiltva a helyszínen történő forgatásról, vagyis nem csak a közmédia jogosult forgatni.

Az MTVA senkit sem tilt ki Magyarország történetének eddigi legnagyobb sporteseményéről. Folytatva az eddig hagyományokat, a nem jogtulajdonos médiumok továbbra is forgathatnak az úgynevezett vegyes zónában, így oda a televíziós stábok kamerával is bemehetnek – amennyiben erről a szervező, jelen esetben a FINA nem határoz másként

– áll a közleményben, amely arra viszont kitér, hogy a világeseményen mi az álláspont.

A közelmúlt más világeseményeihez hasonlóan azonban – jogtulajdonosként – továbbra is fenntartjuk a jogot, hogy magáról az eseményről (értsd: úszószámok, vízilabda mérkőzések, szinkronúszó gyakorlatok, ugrások, eredményhirdetések) egyetlen más magyarországi médium sem forgathat

A vizes világbajnokság jövő héten pénteken veszi kezdetét, vagyis a bejelentés alapján addig bármilyen médium forgathat a vegyes zónában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik