Sport

Nem túlzás, a világ legjobbjai versenyeznek kedden Fehérváron

Fantasztikus mezőny gyűlik össze női 100 méter gáton a Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíjra, melyen többek között a szám világcsúcstartója, illetve két olimpiai bajnok is ott lesz a rajtnál kedden.

A szervezők hírlevele szerint a világranglista első hat helyezettjéből öten futnak majd, és öt olyan lesz a mezőnyben, akinek 12.40 másodpercen belüli egyéni csúcsa van.

A világcsúcsot (12.20 mp) Kendra Harrison tartja, aki Székesfehérváron fut majd először azok után, hogy a múlt héten megnyerte az amerikai bajnokságot, és ezzel bekerült a londoni világbajnokságra utazó válogatottba. Szintén vb-szereplő lesz Nia Ali is, aki címvédőként startol majd Székesfehérváron, s ezüstérmet nyert a nemzeti bajnokságon, csakúgy mint a tavalyi riói olimpián.

A pekingi és a londoni olimpia bajnokai, a szintén amerikai Dawn Harper-Nelson és az ausztrál Sally Pearson ugyancsak szerepelnek a rajtlistán, csakúgy mint a világranglista-vezető amerikai Jasmin Stowers, valamint a riói játékokon harmadik honfitársa, Kristi Castlin.

A Gyulai Memorial – melyre több más sztár mellett tíz olimpiai bajnok érkezik – első napján, hétfőn a Magyar Szuperliga és a korosztályos liga küzdelmei mellett három nemzetközi számot láthat a székesfehérvári közönség, a női akadályfutást, a női kalapácsvetést és a férfi gerelyhajítást. A fő versenynap a keddi lesz, amikor kizárólag nemzetközi számokat rendeznek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik